Aktywne Wpisy

WhoDidThatToYou +1422
Z tą kultową już sceną z filmu Shrek 2 wiąże się ciekawa historia.
Nagrania z castingu na rolę dubbingową Wróżki Chrzestnej były wysyłane do Ameryki, gdzie zapadała decyzja zależna od reżysera castingu amerykańskiego. W naszym castingu wzięło udział kilka kobiet w tym Dorota Zięciowska. Amerykanom bardzo spodobało się jej brzmienie głosu i linia melodyczna dubbingu.
Niestety, pojawiła się równiez informacja, że nie będzie ona mogła zaśpiewać "Holding Out For A Hero" gdyż we wszytkich
Nagrania z castingu na rolę dubbingową Wróżki Chrzestnej były wysyłane do Ameryki, gdzie zapadała decyzja zależna od reżysera castingu amerykańskiego. W naszym castingu wzięło udział kilka kobiet w tym Dorota Zięciowska. Amerykanom bardzo spodobało się jej brzmienie głosu i linia melodyczna dubbingu.
Niestety, pojawiła się równiez informacja, że nie będzie ona mogła zaśpiewać "Holding Out For A Hero" gdyż we wszytkich

mickpl +464
Prawda jest taka, że praktycznie wszyscy boomerzy mieli zwykłą robotę, całe życie zarabiali przeciętne wynagrodzenie, nie robili karier, interesów czy fikołków - a mimo to praktycznie każdy mieszkanie dostał albo kupił, był w stanie odchować dzieci i jeszcze ma teraz normalną emeryturę.
Obecnie to jest niemożliwe. Młoda para po studiach jest priced out. Mieszkań już nie dają za darmo, ceny wywalone na księżyc. Nowe osiedla zawalone betonowymi lokatami, a rzont kombinuje jak tu
Obecnie to jest niemożliwe. Młoda para po studiach jest priced out. Mieszkań już nie dają za darmo, ceny wywalone na księżyc. Nowe osiedla zawalone betonowymi lokatami, a rzont kombinuje jak tu

Webmirki rzucam kolejnym banałem, ale dla mnie istotnym.
Jakie miałbym realne szanse dostać posadę jako junior front-end developer?
Czego powinienem się douczyć?
Html i DOM/SEO na tyle, żeby nie robić wszystkiego w divach, tylko stosować bez jakiejś rewelacyjnej strategii, ale jakieś podstawy podstaw.
CSS i za pomocą CSS3 jestem w stanie zrobić proste animacje, ustawić wszystko tak jak mi się podoba, żeby się nie bugowało i wyświetlało dobrze na mobilnych urządzeniach za pomoca media query i bootstrapa
Bootstrap jako grid system ogarnąłem i czuje się w tym dobrze, powoli używam wbudowane bajery z javascript typu affixy itd.
Wordpress - umiem tylko klikać w przyciski
Javascript/jQuery - jak dłużej posiedzę to jestem w stanie za pomocą dokumentacji napisać jakieś efekty typu fade-in/fade-out obrazków, hovery, parallax, carousel
PHP/SQL - na tyle żeby zrobić formularz kontaktowy, jakiś prosty login/registration form, wyświetlanie bazy danych w tabeli, to raczej też z dokumentacja
Angular, Node, Backbone - null
UI/UX/Design - niepełnosprawność
GIT/GULP - nie znam/nie umiem, za to biorę się jak skończę swoje "portfolio"
A propo portfolio: kilka prostych skryptów jquery, 1 strona za kase i 1 strona-template, bieda
Rozwijam się dalej w kierunku javascript/css3, myślę, że z pomocą dokumentacji ew stackoverflow byłbym w stanie zakodować zdecydowaną większość layoutów typu themeforest czy templatemonster.
Biedackie portfolio: http://217.199.187.197/arcane-sanctuary2.com/ - jeszcze nie skończone.
Ponawiam pytanie: na jakim poziomie moje umiejętności stoją i co powinienem douczyć się żeby aplikować jako junior dev?
https://www.facebook.com/groups/1485218891734165/
już nie mówiąc o górnym menu
źródło: comment_cYWlSqMzPKHaLtWr3kBdoPQh4A2HqwJ1.jpg
Pobierz@Melcma: słabe
źródło: comment_9kM1gXpL6kYpeDs1g2X5H1oYPe1j0DW9.jpg
Pobierz