Aktywne Wpisy

Ej, za wrzucenie pieroga jest ban na x czasu czy od razu perm?

Damasweger +42
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy ktoś z Was pracuję jako tester oprogramowania? Co trzeba tak naprawdę umieć, żeby móc kandydować na stanowisko? Jak zostać testerem? Czy jest to dobry krok, by w przyszłości rozpocząć pracę jako programista? :)
@trojkeproszu: z perspektywy deva? Musisz nie umiec czytac, to przede wszystkim ( ͡º ͜ʖ͡º)
A co do twojego pytania to są różni testerzy. Jedni klikają przypadki testowe po aplikacji inni testują jej bezpieczeństwo wykonując testy penetracyjne.
@trojkeproszu: Nie wiem co trzeba umieć na juniora cpp (C# i Java here), poza tym dużo zależy od firmy. Jako osoba techniczna prowadząca rozmowy u mnie w firmie mogę ci powiedzieć, że to czego głównie wymagamy od juniorów to zapału do nauki i rozwoju. Wiadomo, że znajomość podstaw języka i platformy daje fory i jest mile widziana, ale mamy w zespole dwóch, którzy
@markaron: i ile takim oferowaliście na start? Takie firmy zatrudniają studenciaków?
Wystarczająco by ich zmotywować do pracy i nie czuli się jak wyzyskiwani niewolnicy (dlatego są ciągle z nami ( ͡° ʖ̯ ͡°) )