Wpis z mikrobloga

@przemyslany_nick: Dziwi mnie to, że nikt praktycznie nie zwraca uwagi na drugi akapit mojego komentarza:

Poza tym trzeba mieć doprawdy wrażliwość ameby, by artykuł o manewrach zakładających atak na Polskę ilustrować zdjęcie samolotu, który rozbił się na pokazach lotniczych w Polsce, a jego obaj piloci zginęli na miejscu. Następnym razem zilustrujcie artykuł o awariach Dreamlinera zdjęciem Tu-154 rozbitego w Smoleńsku. Tfu.
  • Odpowiedz
@CanisLupusLupus: Nie do końca się z Tobą zgodzę i myślę, że w przypadku ewentualnej sprawy sądowej nic byś nie wskórał. Tym bardziej, że nigdzie nie jest napisane, że źródło ma do czegokolwiek prowadzi. To nie musi być link klikalny, wystarczy zwykłą czcionką napisać Konflikty.pl i wg mnie jest to już spełnienie wymogów licencji. Musiałby się w tej sprawie wypowiedzieć jakiś prawnik.

Jeżeli to Ty masz rację, to życzę mniej takich
  • Odpowiedz
To nie musi być link klikalny, wystarczy zwykłą czcionką napisać Konflikty.pl i wg mnie jest to już spełnienie wymogów licencji

@semperfidelis: To prawda. To absolutnie nie musi być link. Ale chodzi o umiejscowienie tej informacji, ona powinna być tam, gdzie teraz jest wikipedia.org, bo wychodzi na to, że to wikipedia.org jest źródłem tego zdjęcia, co jest całkowitą bzdurą, bo to zdjęcie w ogóle nie zostało zaczerpnięte z wikipedia.org, ale z
  • Odpowiedz
@semperfidelis: Nic by nie wskórał bo jeśli do nich napisze to oni po prostu zdjęcie skasują z tej wiadomości i będzie zwyczajne "No przecież nic się już nie dzieje to o co panu chodzi?", standard w artykułach newsowych.
  • Odpowiedz