Wpis z mikrobloga

@omik: Autor nie krytykuje modelu szwedzkiego przecież, opisuje tylko jego jakąś tam drogę i brak możliwości przeszczepienia ich rozwiązań nasz grunt. Krytykuje Zandberga za tanie chwyty pod publikę.
  • Odpowiedz
opisuje tylko jego jakąś tam drogę

@wesoly_urolog: drogę Szwecji opisuje niezgodnie z faktami. Brak możliwości przeszczepienia zakłada, nie opisuje. Zakłada na podstawie trzech punktów, z czego w mierwszym się myli, w drugim ma jakieś fiu-bździu o mentalności które jest nieweryfikowalne i czysto subiektywne, a trzeci wybiera dziwnie fakty, bo co prawda zatrudnienie spadło od czasu kryzysu początku lat '90, ale od tego czasu stabilnie rośnie (co zresztą nijak się ma
  • Odpowiedz
@omik: Powiem tak, na swoim przykładzie. Jestem samozatrudniającym się fotografem. Chcę prowadzić biznes w pełni legalnie odprowadzam podatki i ciągle muszę mieć z tyłu głowy, że ZUS (1100) plus dochodowy to często 1/3 mojego przychodu i że 3-4 sesje muszę oddać państwu to mnie szlag trafia. Dlatego Zandberg mnie nie skusi, bo ja się nie chcę już na nic więcej składać. Gdyby nie ZUS, mógłbym sobie sprawić fest opiekę medyczną
  • Odpowiedz