Aktywne Wpisy

MonazoPL +89
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 700 zł monazo
Pobierz
źródło: temp_file2343105040881111423
Pobierz

Dojeżdżam do skrzyżowania przedstawionego na zdjęciu, od strony z której to zdjęcie zostało zrobione. Zwróćcie uwagę, że nie ma żadnych znaków pionowych, jedynie linie na jezdni, które oznaczyłem czerwonymi strzałkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I teraz właściwe pytanie:
załóżmy, że z lewej strony jedzie samochód, który chce skręcić w jego lewo (moje prosto). Kto w takim przypadku ma pierszeństwo?
Mój problem polega na tym, że nie jestem do końca pewnie co oznaczają te linie, które wyrózniłem na zdjęciu...
[Miejsce w google maps](https://www.google.es/maps/place/52°16'44.1"N+20°56'00.2"E/@52.278924,20.933397,18z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0?hl=es-419)
#pytanie #prawojazdy #warszawa
źródło: comment_a4u1WHEtRvYcsviHvbOgS8ROMNwMeRNk.jpg
Pobierz@rasiakg: co maja linie do rzeczy? Sa znaki? Nie ma (nie widze). To pierwszenstwo ma ten z prawej, proste
i co się robi jak nie ma znaków mówiących o pierwszeństwie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_d4qeq7T2L8xwJhWHY4mNKrIGPv6u5QgG.jpg
Pobierz@edgar_k: @hpiotrekh: @Aerodeckvv: prawo jazdy z chipsów macie?
@Peleryna: to nie jest skrzyżowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Felonious_Gru: wynika to niby z jakich znaków które nam pokazano?
https://www.google.pt/maps/@52.1707117,21.0692394,18z?hl=es-419
Na usprawidliwienie dodam, że ja byłem tym gościem co podjeżdżą z lewej więc znak nie był widoczny dla mnie.
A koleś wjeżdżając z wewnętrznej prawie na mnie wjechał na skrzyżowaniu dlatego chciałem się dowiedzieć kto winny...
@edgar_k: z tych po prawej
źródło: comment_fWPS2473iyhWsYtn1f4c85raIMwJlY2Y.jpg
Pobierz@rasiakg: to są bardzo dobre miejsca na naprawę z OC ( ͡° ͜ʖ ͡°)