Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +306
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Redminek 0
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Dojeżdżam do skrzyżowania przedstawionego na zdjęciu, od strony z której to zdjęcie zostało zrobione. Zwróćcie uwagę, że nie ma żadnych znaków pionowych, jedynie linie na jezdni, które oznaczyłem czerwonymi strzałkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I teraz właściwe pytanie:
załóżmy, że z lewej strony jedzie samochód, który chce skręcić w jego lewo (moje prosto). Kto w takim przypadku ma pierszeństwo?
Mój problem polega na tym, że nie jestem do końca pewnie co oznaczają te linie, które wyrózniłem na zdjęciu...
[Miejsce w google maps](https://www.google.es/maps/place/52°16'44.1"N+20°56'00.2"E/@52.278924,20.933397,18z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0?hl=es-419)
#pytanie #prawojazdy #warszawa
źródło: comment_a4u1WHEtRvYcsviHvbOgS8ROMNwMeRNk.jpg
PobierzA po drugie gdzieś napisałem, że ma pierwszeństwo?
Wspomniałem tylko, że jak nie ma znaków mówiących o tym kto ma pierwszeństwo to skrzyżowanie jest równorzedne.
Z resztą na skrzyżowaniu równorzędnym taki znak poziomy nie ma prawa się pojawić.
sugerowanie, że tylko taki znak ustala pierwszeństwo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Felonious_Gru:
weź mnie nie w------j i nie wkładaj w moje usta słow ktorych nie wypowiedzialem xDDD
Autor widocznie nie wie jakie są znaki poziome ustap/stop, wiec zadałem proste pytanie.
@hpiotrekh: znaki poziome wyraźnie pokazują, kto ma pierwszeństwo.
@Felonious_Gru: konkretnie które, numerki z kodeksu, bo ja widze tam jedną linie które jest tak naprawde niewiadomo czym..
#cytatywielkichludzi #pdk
Feloniusz ma racje. Będąc z prawej strony tej linii możemy uznać, że włączamy się do ruchu tak jakbyśmy jechali z chociażby pobocza
@hpiotrekh: prze-pi-sy, bo uznać to można wszystko i wszędzie. Dla mnie ta linia nie spełnia nawet warunków linii krawędziowej (te resztki pasów za daleko od siebie i za długie) + z samej tej linii nie wynika pierwszenstwo.
@edgar_k: to jest całość. Chodziło mi o to, że wyobrazić sobie możemy, że tam nie ma skrzyżowania, a np. samo pobocze.
No jeśli linia krawędziowa oznacza koniec jezdni wszystko poza nią musi się podporządkować i dopiero włączyć do