Wpis z mikrobloga

@jamesbond007: jeżeli kogoś nie stać na zapłacenie obiadów w szkole i opieka społeczna mu tego nie pokrywa, to mnie to dziwi. Ale z pewnością stać nas i na obiady dla wszystkich potrzebujących dzieci i na uchodźców.
  • Odpowiedz
Za prawidłową deklinację obiadu na piśmie trzeba płacić osobno?

@yggdrasill: Typowy przykład wahania składniowego. Najpierw miało być "zapłaconego obiadu", potem "zapłacone za obiad", ale nie wszystko udało się ogarnąć.

czymś musimy ci zapchać kichę.

@stekelenburg2: Nie rób kichy, nie będzie trzeba jej zapychać ;)
  • Odpowiedz
@Krol_Wszechswiatu:

(...) W tym roku wydatki na osoby, które starają się o taki status, zaplanowano na 52 mln zł. Z tego opłacane jest też utrzymanie 11 ośrodków dla uchodźców wraz z ich kadrą. Dla porównania - ok. 50 mln zł kosztowało wybudowanie kilkuset metrów bulwarów nad Wisłą w Warszawie. Uchodźca, który przebywa w ośrodku, ma zapewnioną opiekę medyczną, wyżywienie, 50 zł kieszonkowego miesięcznie, 20 zł miesięcznie na środki higieny, refundację biletów
  • Odpowiedz
@stekelenburg2: Dokładnie. Stawka żywieniowa na cały dzień w przedszkolu dgzie chodzi mój syn to 5 złotych. Niech w podstawówce będzie to nawet 10 złotych. Jak dla mnie to najlepiej wydane 10 złotych jakie może wydać gmina. Niech dzieci chodzą najedzone. Nie wyobrażam sobie wypraszania głodnego dzieciaka ze stołówki.
  • Odpowiedz