Wpis z mikrobloga

@PurpleHaze: Dlatego u mojego szefa mniej więcej 10% rozmów kończy się zatrudnieniem. Postawa roszczeniowa skreśla kandydata. To ma być obustronna transakcja. Jedna strona potrzebuje wykonanych czynności, druga pieniędzy i trzeba znaleźć taki punkt, kiedy obie są zadowolone.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: To i tak dobrze, że przyszli na następny dzień jak powiedziałeś, że na stażowym nie ma zaliczek. Spotkałem się z takimi co pierwsze słowa zamiast dzień dobry to "a zaliczki to ile mogę wziąć"
  • Odpowiedz
@Koliber86: bo to mial byc pierwszy dzien oprowadzenie po zakladzie pokazanie wtf. Poza tym docelowanie ubranie robocze raczej powinno byc dopasowane, przyjdzie karakan 1,5m w kapeluszu i koszykarz 2m i co wtedy?
A my nie mamy magazynu z ubraniami roboczymi. Chlopaki 2 dnia dostali juz ciuchy, oznaczone imieniem i nazwiskiem + numerem wydzialu, zeby w pralni nie zaginely.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Dlatego jestem za obowiazkowa sluzba wojskowa dla takich tepakow, w woju by ich przeciagneli po ziemi i albo by wyszli na ludzi/trepów, albo przynajmiej nauczyli ze z-----------e przy skrecaniu srubkami nie jest takie zle.
  • Odpowiedz
@galonim: nigdy nie zrozumiem instytucji zaliczki u pracodawcy w jakiejkolwiek formie. zawsze oznacza to dla mnie patologię, bo normalny człowiek pracuje do wypłaty, a nie na odwrót.

(a generalnie powinno się to nazywać zapłatą - za wykonaną pracę. słowo "wynagrodzenie" brzmi jak łaska Pana. bo w sumie mógłby nic nie wypłacić tylko oćwiczyć batogiem na koniec miesiąca ;-) )
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Smutne jest to, że nie spotkałem się w ostatnich kilku latach z innymi opowieściami dotyczącymi rekrutacji, jak ja zatrudniałem, to miałem podobnie. I to nie ważne, czy na stanowiska specjalistów, czy robocze. To nie jest tak, że nie ma w Polsce pracy - po prostu nie ma ludzi do pracy. Bądź są, ale mają tak okrutnie roszczeniowe postawy, ze nie da się z nimi rozmawiać. "Należy mi się, bo
  • Odpowiedz
@sidhellfire: wodzu ja nie decyduje, ja jestem pionkiem ktory odbebnia rekrutacje i opowiada o firmie bo ponoc "ladnie mowie".
Nie wiem jak wyglada kwestia bonusow za przystapienie do programu stazow z pup.
Moze sa jakies znizki w podatkach, czy innych oplatach.
  • Odpowiedz