Wpis z mikrobloga

Kij w dupę ludziom którzy jeżdżą po nocy z niewyregulowanymi światłami w swoich samochodach. Policja powinna się solidnie wziąć za kontrolę świateł, bo to już się jeździć po nocy nie da. Jedzie taki za Tobą i napierdziela prosto we wszystkie lusterka, do tego siądzie na dupie, metr za zderzakiem i n--------a po oczach.

Jeszcze gorzej jak z naprzeciwka taki jedzie. 100-200 metrów nie widzę kompletnie nic, bo jestem całkowicie oślepiony. Czy to taki problem dobrze ustawić światła, czy nagle pojawiła się potrzeba jeżdżenia na szperaczach przeciwlotniczych z II WŚ?

Najgorsi są Janusze co najebią itemów do bagażnika jak z żoną Grażynką jadą na wakacje, ale nie pomyśli jeden z drugim, że mu tył 'usiadł' i ma takie magiczne pokrętło/przełącznik którym może sobie wyregulować poziom świateł.

Jak normalnie jestem spokojnym człowiekiem i nie wyklinam innych kierowców, to takich ze z-------i światłami co świecą po mordzie bym n---------ł metalowym prętem i słuchał dźwięku pękających kości w międzyczasie świecąc im po ryju reflektorem teatralnym.

#gorzkiezale #motoryzacja #samochody #boldupy
Nie-widze-schodow - Kij w dupę ludziom którzy jeżdżą po nocy z niewyregulowanymi świa...

źródło: comment_KRwrh4t9bdermH1rlqteICWxfBxOxFEd.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thampel5:
też ogromna oszczędność, zanim zwróci się zakup poządnych ledów za 200-300zł to minie kilka lat. Ile razy żarówki wymieniasz w ciągu roku? Normalny kierowca max raz na rok, nie liczę oczywiście ludzi co jeżdzą bardzo dużo
  • Odpowiedz
też ogromna oszczędność, zanim zwróci się zakup poządnych ledów za 200-300zł to minie kilka lat. Ile razy żarówki wymieniasz w ciągu roku? Normalny kierowca max raz na rok, nie liczę oczywiście ludzi co jeżdzą bardzo dużo

@rdy: Są auta które mają problemy z elektryką między innymi przepalającymi się żarówkami, nikt nie zakłada świateł dziennych żeby oszczędzać na paliwie, tylko na żarówkach. Żarówka ksenonowa to jakieś 300zł ,a bodajże przy spalonym
  • Odpowiedz
Żarówka ksenonowa to jakieś 300zł ,a bodajże przy spalonym ksenonie trzeba wymienić żarówki po obu stronach

@thampel5: Wszystkie żarówki do świateł mijania i drogowych wymienia się parami.
  • Odpowiedz
@Nie-widze-schodow: Dużo jeszcze po zmroku. Wolę jechać jak są drogi puste. Nie wiem czy się pomylę jeżeli powiem, że połowa aut ma źle ustawione auta. Sam byłem świadkiem jak koleś był na przeglądzie, poprawił światła a zaraz światła do góry na 3.
  • Odpowiedz
@Nie-widze-schodow: a ja ostatnio spotkałem takiego pana w wieku 40-50 lat, dałem się wyprzedzić (bo jechał za mną i strzelał światłami w lusterko), nastepnie zrównałem się z nim i po prostu powiedziałem o tym. Pan zdziwiony, ale podziękował, od razu przestawił pokrętło i się rozjechaliśmy :) bardzo miły akcent :)
  • Odpowiedz