Wpis z mikrobloga

Znalazłem ogłoszenie na junior java deva - w wymaganiach jedynie dobra znajomość języka Java, zasad programowania obiektowego, znajomość angielskiego i języka UML.
Znam podstawy Javy, Hibernate, JPA, Mavena, SQLa, uczę się Springa. Studiuję informatykę na II roku, nie mam niestety żadnego projektu, którym mógłbym się pochwalić (bo prostą gierką sieciową połączoną z bazą danych chwalić się pewnie nie ma sensu). Doświadczenia też oczywiście żadnego nie mam. Warto próbować aplikować, czy i tak nie odpowiedzą?
#programowanie #java #it
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@negacja: chciałbym się tylko zapytać, proszę nie odbierz tego jako atak na Twoją osobę czy coś, chciałbym się zapytać co rozumiesz przez stwierdzenie, że znasz podstawy np. Mavena albo Hibernate? Pytam, bo ja np. używałem kilka razy Mavena, ale nie wiem czy mogę powiedzieć, że go znam.
@rekt @michalfranc: kurcze a jak ja przeglądalem oferty pracy jako dev to widziałem w ofertach na juniora zazwyczaj rok doświadczenia.
  • Odpowiedz
@ufik78: Napisałem kilka małych aplikacji z użyciem Mavena i Hibernate. Potrafię stworzyć aplikację automatyzując dodawanie zależności przy użyciu Mavena, dodać do niego wtyczkę i ją obsłużyć. Hibernate znam na tyle, żeby wyciągnąć dane z bazy, zedytować je i zapisać stosując przy tym model relacyjno - obiektowy. Myślę, że mogę spokojnie mówić, że podstawy zarówno Mavena, jak i Hibernate znam.
  • Odpowiedz