Wpis z mikrobloga

Bawil sie ktos kiedys na #android albo #ios w #gamedev z wykorzystaniem GPS na smartofnie?

To jest np. bardzo ciekawy pomsl: https://www.zombiesrungame.com/

Bawie sie pomyslem, czy nastepnej gry muzycznej nie zrobic dla biegaczy... : > sam troche biegam i przydaloby mi sie cos takiego. Biegamy -> przyspieszamy dla zagrania okreslonego akordu itp. uuuuuu :> cos dla #biegajzwykopem

Lubie sie jarac nowymi pomsylami. ʕʔ

#androiddev #iosdev
JavaDevMatt - Bawil sie ktos kiedys na #android albo #ios w #gamedev z wykorzystaniem...

źródło: comment_pK5FnV8JyDU2jZ84rCShC32GQPZbZ5zE.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JavaDevMatt: podkład muzyczny + bieganie = wcielanie się w bohatera filmu/serialu. W końcu w filmach temp muzyki uzależniona jest od akcji. :D A jakby dodać do tego jakiś fajny głos (jak ten z Unreal Tournament) typu "Turn left!" itd. to w ogóle magia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Podobno Spotify ma nie długo wprowadzić usługę Spotify Running, która dostosowuje muzkę do tempa biegacza.
  • Odpowiedz
@JavaDevMatt: o tym usłyszałem głównie jako fan zombie, a potem to testowaliśmy i fajna zabawa, ale jak już się zacznie biegać z Garminem to się nie wraca do telefonu :P O innych nieszczególnie, ale pod jednym z pierwszych linków można znaleźć jakieś przykłady podobnych konceptów. Pewnie szukałbym pod running gamification, bo o polskich produktach tego typu dotychczas nie słyszałem.
  • Odpowiedz