Wpis z mikrobloga

@rybazryzem85: ja tam nie oceniam czy ktoś zarabia za dużo, czy ktoś jest pazerny, itp... ale jeśli Grosik mówi:

Zrobię wszystko, żeby zostać w Pogoni do końca kariery

to wydaje mi się, że postronni ludzie wyobrażali sobie trochę coś innego niż "zadowolę się zaledwie 50% podwyżką kontraktu" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@rybazryzem85: bez śmieszkowania, ale taki podstarzały Grosik w Pogoni to dalej duża wartość dla klubu. Jakby nie patrzeć jeden z najbardziej charakterystycznych polskich zawodników ostatnich 10-15 lat, trochę owiany mitem "robiącego różnicę".
Ekstraklapa potrzebuje takich ikon (jak Sebastian Mila swego czasu), Pogoń tym bardziej. Tylko faktycznie 3mln rocznie?
  • Odpowiedz
@Matpiotr: Błaszczykowski grał na kontrakcie 500 zł, bo taki był najniższy - i tak tę kasę oddawał na Dom Dziecka. To jest miłość do klubu
  • Odpowiedz
@rybazryzem85: Grosik nie jest i nigdy nie był tytanem intelektu, ale ciekawi mnie jak wygląda jego kontrakt na tle masy szrotu która przez te kilka sezonów przewinęła się przez Pogoń.
No i podejrzewam że sytuacja finansowa Pogoni przed pięciu lat, a teraz, jest diametralnie różna.
  • Odpowiedz
@OttoSzimek: tak, widocznie jest dla niego ważne że najbliżsi mogą mu kibicować na żywo, a obiecane bilety nie rozeszly się na "dzialaczy". Niefortunny czas wypowiedzi, ale jestem w stanie jak najbardziej zrozumieć.
  • Odpowiedz
@Erimar: Tylko Błaszczykowski nie był wtedy topowym graczem w eklapie, a Grosicki jest. Do tego teraz w Pogoni pewnie paru ananasów z zachodu dostaje podobne, a może i lepsze pensje, a na pewno tyle nie dają w liczbach co Kamil, można go nie lubić, ale- aż wierzyć się nie chce- on się świetnie prowadzi jako piłkarz na tym etapie, jak profesjonalny sportowiec, pomimo wieku nadal zarówno w dokładniejszych statystykach, jak
  • Odpowiedz
@AlteredState: No jak ja dobrze pamietam swoje kibicowskie emocje wtedy to mnie w-----ł i pasował mentalnie do tych całych Lat i Kręcin ze związku. P--------i najwazniejsza impreze w naszym kraju, w grupie śmiechu, a ten po meczu płacze o bilet. Nie został po tym moim idolem.
  • Odpowiedz
Błaszczykowski grał na kontrakcie 500 zł, bo taki był najniższy - i tak tę kasę oddawał na Dom Dziecka. To jest miłość do klubu

@Erimar: No grał za tyle z tym, że już wtedy był jego współwłaścicielem i na rękę było mu wyciągać klub z dołka oraz zwiększać jego wartość marketingową swoim nazwiskiem w składzie.
  • Odpowiedz