Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Plex: Tutaj nie doprecyzowałem, bo mówił konkretnie o "drapaczach chmur powyżej 300m", a już nie mogłem edytować. Wspomniał, że w całej Europie jest tylko 6 takich drapaczy chmur i świadczy to o jej zacofaniu cywilizacyjnym.
  • Odpowiedz
@Szab: Przypominam o dogmacie o nieomylności papieża w sprawach wiary.

Wydaje mi się, że póki co ten dogmat został wykorzystany jeden raz i dotyczyło to wniebowstąpienia Maryi
  • Odpowiedz
@Szab:
"Przypominam o dogmacie o nieomylności papieża w sprawach wiary."

Od kiedy papież jest nieomylny w sprawach wiary? Nie każde słowo papieża z reguły katolickiej jest nieomylne. Nie wiem dokładnie jak to wygląda ale jest specjalna procedura z tym. Zresztą czytałem kiedyś Katechizm Kościoła Katolickiego od rodziców i słowa Franciszka zupełnie od niego odbiegają.

"Właśnie nie. Mówił, że próbuje nam się wmówić, że istnieje np. coś takiego jak
  • Odpowiedz
@Szab: Akurat papież franciszek (celowo z małej) to idiota,i to tragedia dla całego świata katolickiego że taki heretyk i zdrajca wiary,jest głównym zwierzchnikiem kościoła
  • Odpowiedz
@Szab: jakbyś znał geografię i geologię to byś wiedział, że global warm to pitu pitu, lecimy bardziej w kierunku kolejnego zlodowacenia, powoli ale lecimy.
Klasy koedukacyjne się nie sprawdzają, a że Korwę to ubiera jak zwykle w kretyńskie porównania to już pretensje do niego a nie do dogmatu.
Miasta, w których buduje się wieżowce nie są najlepiej rozwinięte?
  • Odpowiedz
@Szab: Dlaczego Franciszek jest według Korwina heretykiem? Znając Ozjasza mógł to argumentować na milion sposobów, łącznie z tym, że Bergoglio jest agentem jakiegoś wywiadu.
  • Odpowiedz
@Szab:

Że dzieci niepełnosprawne umysłowo są umieszczane w klasach z dziećmi pełnosprawnymi m.in. po to aby zaniżyć poziom nauczania

Po przejściu przez podstawówkę mogę tylko potwierdzić.

Że kobiety lubią mężczyzn agresywnych, bo mimo że mąż czasem spuści kobiecie manto to jednocześnie obroni ją przed ludźmi którzy mogliby ją skrzywdzić

Myślę, że ma rację. W końcu sam przespał się z setkami kobiet, a ręki lekkiej nie ma.
  • Odpowiedz