Dwugodzinne programy o wulkanach, wędrówkach ptaków, bardzo obiektywnie omawiane kontrowersyjne tematy jak ufo W klatce czasu Pogromcy mitów Brudna robota BEAR GRYLLS-Szkoła przetrwania Jak to jest zrobione? Brainiac
Discovery teraz:
Nic wartościowego, papka telewizyjna dla debili 24/h, produkt mtv-podobny, w co drugim programie średnio raz na minutę wulgaryzm z efektem pikselizowania ust Łowcy okazji Wojny magazynowe Bimbrownicy Wojny o kontener Walka o bagaż Operacja windykacja
@Florek108: zdecydowanie zgadzam się, większość programów na Discovery to powtarzająca się formuła. Myślę, że warunkowane to jest potrzebami odbiorców, chociaż Ty, ja i wiele innych osób nie przystaje na takie gówno, to większość oglądających tak - ludzie chcą mięsa, chcą wojny, chcą oglądać jak inni się biją i kłócą, po prostu potrzeba wiedzy bardzo się spłyciła.
@TylkoTenJedenPost: @mentosh: Pierwszy raz kiedy miałem do czynienia z Discovery to ~2001r., z tego kresu pamiętam tylko dwugodzinne programy dokumentalne.
Szkoła przetrwania, Miami ink, połowy krabów to te pierwsze reżyserowane gówno programy. Teraz oglądam tylko How its made, zagadki kosmosu plus IIWŚ na NatGeo.
@Florek108: nie widziałeś programów na discovery turbo xtra - co faceci chcą wiedzieć, to jest program najniższych lotów, a co do zwykłego discovery to ostatnio zapowiadali ponad miesiąc jak koleś miał być zjedzony żywcem przez anakondę, program trwał 2h gdzie w ostatnich 15min zaczeła się akcja "jedzenia" z której nic nie wyszło xD
@Florek108: a pamiętasz cumplu jak wlasnie tak z ~10 lat temu na discovery takie fajne naukowe przerywniki reklamowe leciały? Do dzis pamiętam krótki (z 2-3 minuty) material o Henri Coandă, gdzie tłumaczyli efekt coandy :D Niby reklamowka, a jednak w głowie zostało.
Sporo tego było, wszystkie bardzo interesujące :(
EDIT: cos takiego, tylko polski komentarz był dodany. O wielu naukowcach/odkrywcach takie filmy były
@yacolek: To było tak dawno kumplu, że mam tylko w głowie jakieś pojedyńcze migawki, najlepiej zapamiętałem ten program o ufo, który jako dzieciak oglądałem z zapartym tchem.
Discovery kiedyś: Dwugodzinne programy o walkach magazynowych na całym świecie, wędrówkach na wojny o bagażach, bardzo obiektywnie omawiane kontrowersyjne tematy jak bimbrownictwo gejów.
Łowcy okazji Wojny magazynowe Bimbrownicy Wojny o kontener Walka o bagaż Operacja windykacja
Discovery teraz:
Nic wartościowego, papka telewizyjna dla debili 24/h, produkt mtv-podobny, w co drugim programie średnio raz na minutę wulgaryzm i kopniak z pół obrotu, bez pikselowania ust!
@Florek108: ale w sumei wszyscy narzekają na discovery channel, ale z czasem przecież powstały rózne podkanały discovery, na discovery science ciagle maratony 'jak to jest zrobione' (moj ulubiony program :D) itp, takze moze po prostu zmienili target głównego kanału...
@yacolek: O #!$%@? pamietam to, swietne byly te przerywniki. @Florek108: Pamiętam discovery i discovery science z okolic 2002-2005 roku. Jako guwniak potrafilem ogladac godzinami i to bylo cos. Teraz nie mieszkam z rodzicami i nie mam tv wiec nie wiem dokladnie ale jak przyjezdzam do rodzicow i czasem przerzuce to nie ma nic interesujacego. Swoja droga czy wielogodzinne ogladanie discovery i vivy(wtedy nie byla takim gownem) za guwniaka(10-12 lat) oznacza
Z akt FBI, Szkoła Przetrwania z rayem mearsem, był jeszcze survival z kilkoma innymi survivalowcami, I shouldn't be alive (coś takiego?), Orange Country Choppers, inne programy o chopperach... jakieś kryminalne programy, Doktor G lekarz sądowy później był, Pogromcy mitów też dopiero później doszli
To co podałeś to już nowsze czasy:D, Bear Grylls to jest showmen i przy Rayu Mearsie to słabiak.
Dwugodzinne programy o wulkanach, wędrówkach ptaków, bardzo obiektywnie omawiane kontrowersyjne tematy jak ufo
W klatce czasu
Pogromcy mitów
Brudna robota
BEAR GRYLLS-Szkoła przetrwania
Jak to jest zrobione?
Brainiac
Discovery teraz:
Nic wartościowego, papka telewizyjna dla debili 24/h, produkt mtv-podobny, w co drugim programie średnio raz na minutę wulgaryzm z efektem pikselizowania ust
Łowcy okazji
Wojny magazynowe
Bimbrownicy
Wojny o kontener
Walka o bagaż
Operacja windykacja
Stare Discovery>gówno>Discovery 2015
TYLKO TAKIE LOGO W MOIM SERCU
#discovery #gorzekiezale #oswiadczenie i trochę #gimbynieznajo
Discovery Historia trzyma poziom, lecz tam też powoli wkraczają programy typu "Kto da więcej?
Sporo tego było, wszystkie bardzo interesujące :(
EDIT: cos takiego, tylko polski komentarz był dodany. O wielu naukowcach/odkrywcach takie filmy były
Discovery kiedyś:
Dwugodzinne programy o walkach magazynowych na całym świecie, wędrówkach na wojny o bagażach, bardzo obiektywnie omawiane kontrowersyjne tematy jak bimbrownictwo gejów.
Łowcy okazji
Wojny magazynowe
Bimbrownicy
Wojny o kontener
Walka o bagaż
Operacja windykacja
Discovery teraz:
Nic wartościowego, papka telewizyjna dla debili 24/h, produkt mtv-podobny, w co drugim programie średnio raz na minutę wulgaryzm i kopniak z pół obrotu, bez pikselowania ust!
Walka dzieci w klatce,
@Florek108: Pamiętam discovery i discovery science z okolic 2002-2005 roku. Jako guwniak potrafilem ogladac godzinami i to bylo cos. Teraz nie mieszkam z rodzicami i nie mam tv wiec nie wiem dokladnie ale jak przyjezdzam do rodzicow i czasem przerzuce to nie ma nic interesujacego. Swoja droga czy wielogodzinne ogladanie discovery i vivy(wtedy nie byla takim gownem) za guwniaka(10-12 lat) oznacza
Z akt FBI, Szkoła Przetrwania z rayem mearsem, był jeszcze survival z kilkoma innymi survivalowcami, I shouldn't be alive (coś takiego?), Orange Country Choppers, inne programy o chopperach... jakieś kryminalne programy, Doktor G lekarz sądowy później był, Pogromcy mitów też dopiero później doszli
To co podałeś to już nowsze czasy:D, Bear Grylls to jest showmen i przy Rayu Mearsie to słabiak.