Wpis z mikrobloga

@katalizat0r: Ktoś potrafi mi wyjaśnic o co biega z tą sukienką, bo nie w temacie jestem? To znaczy skąd to to się w ogóle wzięło bo internet cały o tym huczy
  • Odpowiedz
@benq86: No ale ze ktos podmienia glowny obrazek I ona ma rozne kolory? Bo to ze widzialem ciemny niebieski z soczystym czarnym to daje sobie reke uciac. Raz tylko tam udalo mi sie Ta sukienke zobaczyc ;/
  • Odpowiedz
@katalizat0r: Prosta sprawa, po lewej stornie od sukienki jest materiał czarny w białe plamy i tamta biel dąży ku kolorowi khaki. A skoro tak, to przy takim balansie bieli nie możliwe jest, by jakakolwiek biel wydawała się niebieska. To jest niebieski. W zasadzie, dla mnie fioletowy, no ale mniejsza o takie detale.
  • Odpowiedz
@katalizat0r: sukienka oryginalnie musi być złota, bo żadnym światłem nie zamienisz czerni w złoto. Może to być bardzo ciemne złoto, ale na pewno nie jest to czerń. Więc kolor złoty, a zagadką pozostaje jego jasność. Problemem jest drugi kolor bo każdy prześwietlony jasny kolor będzie biały ale też trudno o biel rgb 255,255,255 bo w przeciwieństwie do czerni bieli jest bez problemu nadać światłem dowolny kolor.
Głupotą jest sprawdzanie koloru
  • Odpowiedz
wlaczylem laptopa i teraz 90% sukienek z tego wątku znów jest dla mnie niebiesko czarna ;/ mam tryb nocny, a w dzien były biało złote ;/ nie ogarniam
  • Odpowiedz
@JackieChan: 1 skala: ewentualnie przedostatni pasek, ale nie do końca, 2 skala: ten po środku, ale ten na sukience jest bardziej intensywny. Po prostu dla mnie biały ma taki cień, tak jakby po prostu złe oświetlenie było podczas robienia zdjęcia, ale to jednak biały. Złoty jest ewidentnym złotym.
  • Odpowiedz