Podmieniajo i robio w konia z ludzi ( ͡°͜ʖ͡°) choc z drugiej strony to nie gif, a strony nie odswiezalem choc zmienila kolor, wychodzi na to ze ludzki mozg jest n---------y (╯︵╰,)
@SmugglerFan: po pierwsze zdjęcie które wstawiłeś jest przeedytowane, a po drugie osobom, które widzą sukienkę w kolorze białym wydaje się, że jest ona w cieniu, a tło nasłonecznione i z tego powodu kolory A i B nie są takie same.
@JackieChan: tu nie chodzi o zdolność interpretowania cieni/światła tylko o brak kontekstu wizualnego. Mózg niektórych osób w takim przypadku ma skłonność do wybierania wersji, że zdjęcie jest prześwietlone, a niektórych że jest niedoświetlone, a ponieważ tak się składa że jedna z wersji jest prawidłowa to część osób ma rację.
@katalizat0r: Toż to bialy i żołto-złoty, na ktory pada "niebieski" cien (a niebieski przez balans bieli) - stąd na zdjęciu z białego wyszła jasnoniebieska barwa, a z ze zlotego jeszcze ciemniejszy zloty. Elo.
@katalizat0r: lol, po południu patrzyłem i była biało złota, nie widziałem tam nawet odrobinki innych kolorów. Kilka godzin później chciałem ojcu pokazać i... już jest niebiesko czarna....i teraz nie widze tam nawet odrobinki białego i złotego
@Saashaa: Ja akurat miałem to szczęście (;), że zdołałem zobaczyć obie wersje. I zgadzam się z tym co napisałeś :)
Ale większość (sądząc po plusach i komentarzach) widzi sukienkę biało-złotą, traktują to jako prawdę objawioną i uważają, że Ci co widzą niebiesko-czarną mają zepsute monitory itp.
Na ironie zakrawa fakt, że to jednak Ci z "zepsutymi" monitorami mają racje ;) (racje tj. widzą sukienkę w barwach zbliżonych do barw prawdziwych)
U mnie w biurze 5 osób twierdzi, że to jest sukienka biało-złota
3 ( w tym ja) że niebiesko czarna
Rozstrzygnijmy to w plusach.
Nie o------o nam:
http://www.businessinsider.com/dress-white-gold-black-blue-photoshop-2015-2
#m-----------y #kolory #kiciochpyta
źródło: comment_65nXlTVmIs8sA9QPBk64y4z50FmQLxdv.jpg
Pobierzźródło: comment_SUHXe6d2TzhrG0GyfSTlW20k8cQIV06o.jpg
Pobierz@kasper93: No to nie jest kolor czarny, co nie zmieni faktu, że sukienka jest niebiesko-czarna ;)
Z tego zdjęcia czarnych włosów, też mogę zrobić wycinek - będzie biały ^^
No ale cóż, niektórzy posiadają zdolność interpretowania cieni/światła na materiałach a inni nie. Co robić.
źródło: comment_WrbNxbCVh7yTLq32vnWKr5JX4SlklDfN.jpg
PobierzAle większość (sądząc po plusach i komentarzach) widzi sukienkę biało-złotą, traktują to jako prawdę objawioną i uważają, że Ci co widzą niebiesko-czarną mają zepsute monitory itp.
Na ironie zakrawa fakt, że to jednak Ci z "zepsutymi" monitorami mają racje ;) (racje tj. widzą sukienkę w barwach zbliżonych do barw prawdziwych)