Wpis z mikrobloga

Podmieniajo i robio w konia z ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) choc z drugiej strony to nie gif, a strony nie odswiezalem choc zmienila kolor, wychodzi na to ze ludzki mozg jest n---------y (,)
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: po pierwsze zdjęcie które wstawiłeś jest przeedytowane, a po drugie osobom, które widzą sukienkę w kolorze białym wydaje się, że jest ona w cieniu, a tło nasłonecznione i z tego powodu kolory A i B nie są takie same.
  • Odpowiedz
@JackieChan: tu nie chodzi o zdolność interpretowania cieni/światła tylko o brak kontekstu wizualnego. Mózg niektórych osób w takim przypadku ma skłonność do wybierania wersji, że zdjęcie jest prześwietlone, a niektórych że jest niedoświetlone, a ponieważ tak się składa że jedna z wersji jest prawidłowa to część osób ma rację.
  • Odpowiedz
@katalizat0r: Toż to bialy i żołto-złoty, na ktory pada "niebieski" cien (a niebieski przez balans bieli) - stąd na zdjęciu z białego wyszła jasnoniebieska barwa, a z ze zlotego jeszcze ciemniejszy zloty. Elo.
  • Odpowiedz
@katalizat0r: lol, po południu patrzyłem i była biało złota, nie widziałem tam nawet odrobinki innych kolorów. Kilka godzin później chciałem ojcu pokazać i... już jest niebiesko czarna....i teraz nie widze tam nawet odrobinki białego i złotego
  • Odpowiedz
@Saashaa: Ja akurat miałem to szczęście (;), że zdołałem zobaczyć obie wersje. I zgadzam się z tym co napisałeś :)

Ale większość (sądząc po plusach i komentarzach) widzi sukienkę biało-złotą, traktują to jako prawdę objawioną i uważają, że Ci co widzą niebiesko-czarną mają zepsute monitory itp.

Na ironie zakrawa fakt, że to jednak Ci z "zepsutymi" monitorami mają racje ;) (racje tj. widzą sukienkę w barwach zbliżonych do barw prawdziwych)
  • Odpowiedz