Wpis z mikrobloga

@papadacze: ja widziałem jedną i drugą, a jak popatrzę dłużej na to zdjęcie z trzema kieckami to widzę znowu biało-złotą, potem się odwrócę, spojrzę na gifa i jest znowu wyraźnie niebiesko-czarna. Jak żyć ;_; Przecież to jak jakaś schizofrenia paranoidalna aaaaaaaaAAAAaA
  • Odpowiedz
@Matyson: wedlug mnie non stop jest czarno niebieska ;( nigdzie nie widze zlotego ani bialego, gdzies przeczytalam, ze osoby przebywajace w ciemnych pomieszczeniach i nocne marki widzą ją jako niebiesko czarna ;< tak to jest jak cale zycie w piwnicy
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: @hpiotrekh: To jest kwestia wyłącznie tego, czy się widzi sukienkę jako stojącą w świetle, czy w cieniu. Ta jaśniejsza część na sukni wpada idealnie w taki odcień, jaki zazwyczaj przybiera kolor biały w cieniu, a mocny refleks na czarnym fragmencie na samej górze potęguje wrażenie, że jest złote. Po prostu niebywały zbieg okoliczności (kolorów?). Obie wersje byłyby tak samo prawdopodobne, gdybyśmy nie wiedzieli z innych źródeł, jaka
  • Odpowiedz
@katalizat0r: Po pierwsze zostało źle postawione pytanie.
Trzeba doprecyzować.
Na tym zdjęciu jest niebieski jasny z małą saturacją i złoty - również jasny wyburzały.

Jaka jest w rzeczywistości? To dobre pytanie.
Może być zarówno niebiesko czarna bo zdjęcie mocno prześwietlone i robione przy mocnym
  • Odpowiedz