Wpis z mikrobloga

@Dzwoneg: Ja też nie widzę jej takiej jaka jest w rzeczywistości - na zdjęciu nie jest glęboko-niebieska-ciemno-czarna. Ale interpretuje te cienie, prześwietlenia itp. i odpowiadam - właściwie - na pytanie o kolor sukienki. A ta jest niebiesko-czarna. Widzę ją jako jasno-niebiesko-brązowo-złoto-czarną - ale wiem, że to złudzenie, bo jest niebiesko-czarna. Jak na wydruku wyjdzie Ci biało-złota to Ci napiszę list z przeprosinami. Serio.
  • Odpowiedz
Co za mindfuck… Patrzę na zdjęcie we wpisie, myślę "no biało-złota, jak inaczej?", po kilku minutach znowu spojrzałem i sukienka stała się czarno-niebieska (ʘʘ)
  • Odpowiedz
po lewej żywy granat i czerń. Po prawej wygląda jakbyś sztucznie podniosl gamma

@hpiotrekh: @JackieChan: No i dla mnie tak samo. Podejrzewam, że przy czymś takim stwierdzenie czy jest ona biała czy niebieska jest czysto uznaniowe. Bo ja teoretycznie nawet mógłbym przyjąć obie opcje :p
  • Odpowiedz
@katalizat0r: Ten obrazek to jakiś mindfuck! Już chciałem pisać, że jest biało złota i nie ma szans zobaczyć tam wersji niebiesko czarnej, więc wracam na górę by kliknąć "odpowiedz" a sukienka nagle jest niebiesko czarna! Myślę, że może to jakiś gif ukryty czy coś, ale wszystkie inne sukienki ze zdjęć z komentarzy też są niebiesko czarne...
  • Odpowiedz
Uwaga. Jestem ekspertem. Robiłem kiedyś test i widzę kolory 100/100 i mogę kategorycznie wszystkich zapewnić, że ona jest niebiesko złota.
Możecie podziękować mi później. ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@JackieChan: Lol, zrobię zdjęcie białej kartki. Na jednym będzie niebieska, na drugim żółta a na trzecim tinta pójdzie w purpurę. To zupełnie inna sytuacja niż przedstawiona na filmiku u góry. Dlatego Twoje tłumaczenie jest błędne i nie przystające do sytuacji.
  • Odpowiedz