Wpis z mikrobloga

-------------------------------
------------------------------
-------------------------------
CAPSLOCK -> ON

UWAGA FAJNY TEST. BYŁEM PRZEKONANY, ŻE JEST BIAŁO-ZŁOTA. ZAMKNIJCIE OCZY NA KILKANAŚCIE SEKUND, ZROLUJCIE DŁOŃ I PRZYŁÓŻCIE DO OKA, TAK ŻEBY PATRZEĆ NA FRAGMENT SUKIENKI I OTWÓRZCIE OKO. ZMIENIŁA KOLOR SUKA :D
  • Odpowiedz
Boże, ale kisnę z tych granfalonów, co się potworzyły xD. Zaraz się wyzywać zaczną, bo się nie zgadzają co do koloru j-----j sukienki xD. Cudowny eksperyment psychologiczny wyszedł przez przypadek - ludzie potrafią sobie wydrapać oczy i podzielić się na "my" i "oni" nawet na najbanalniejszej podstawie. Tak jak z tym eksperymentem nauczycielki, co podzieliła dzieci na te z brązowymi i te z niebieskimi oczami i te od razu zaczęły się ze
  • Odpowiedz
No spoko. W boga pewnie też wierzysz xD

@vlah: Nie Twoja sprawa.

Fakt, g---o mnie to obchodzi, a "xD" na końcu tego zdania oznacza, że to jest żart.

Sukienka w rzeczywistości jest niebiesko-czarna. A Ty w uporem maniaka twierdzisz, że jest biała.

Jak przedstawiam Ci dowody na To, że jest niebiesko-czarna to pytasz mnie czy w
  • Odpowiedz
@geomag42: Ale Ameryki nie odkryłeś, już dawno ustalili, że sukienka faktycznie jest niebiesko-czarna. Nie ma to żadnego znaczenia, bo równie dobrze mogłaby być biało-złota - po prostu kolory idealnie się trafiły takie, że ich interpretacja zmienia się zupełnie w zależności od założonego przez obserwatora oświetlenia.
  • Odpowiedz
To zdjęcie wyjaśnia wszystko i nie wiem, czemu dyskusja się dalej toczy xD

Na środku - oryginał, a po bokach dwie interpretacje, które można mieć w mózgu. Obie są tak samo prawidłowe, o ile nie ma się innych źródeł informacji niż to zdjęcie (ale mamy i wiemy, że faktycznie ta po prawej jest prawidłowa).
Emes91 - To zdjęcie wyjaśnia wszystko i nie wiem, czemu dyskusja się dalej toczy xD
...

źródło: comment_jeYP9IiKAovQPuQwlsV5KaZNu5c6cMGs.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz