Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

"Dobra, sponio, ale między nami ok, nie?"

@Frugos: Cześć tu sebix-ekspert, cytowane zdanie śmierdzi fejkiem. Sebixy nie pytają czy "między nami ok"... właściwie nikt tak już nie mówi, zwrot spotykany jedynie w polskiej kinematografii. Na przyszłość proszę nie ubarwiać śmiechstory.
  • Odpowiedz
@Frugos: wczoraj miałem podobną sytuację z Sebixem. Moja firma wygrała przetarg na dostarczenie dokumentów z urzędu do mieszkańców (około 20 tysięcy dokumentów do dostarczenia). Jako, że mam problem z pracownikami, to sam zacząłem biegać z przesyłkami. Wczoraj wieczorem podjechałem na dzielnicę z wieżowcami. Dzwonię pod dziesiątkę, ale nikt nie odbiera. A za mną stoi właśnie taki Sebix, łysy, w dodatku z mętnym wzrokiem i w ogóle nieestetycznie wyglądający. Ja nadal
  • Odpowiedz
W sumie znam jednego gościa, który jest właśnie takim typowym przedstawicielem patusiarni, Sebix z krwi i kości... Ale takie coś jak zdania wyżej idealnie do niego pasują. "Koleżko", "Między nami w porządku"... Nie wiem dlaczego, ale dla mnie ma to niekiedy o wiele bardziej pozytywny wydźwięk niż jakaś sztywna, ustawiona mowa. :D
  • Odpowiedz