Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzemach: 156 w benzynie 1.6 :) Robię przy niej tyle ile przeciętny użytkownik passerati w tedeiku. Raz zrobiłem rozrząd a tak to wymieniam to, co się eksploatuje i póki co mnie nie zawiodła. Raz uziemiła się pod domem i się okazało, że rozleciała się rolka napinacza paska klinowego. Kupiłem i założyłem wszystko sam w garażu. Awaryjność alfy i te spotkania z kolegami u mechaników to bzdet, albo trafiłem na zadbany
  • Odpowiedz
@Frugos: piękne auto, mimo, że stare jak nie wiem, strasznie mi się one podobają. Nawet obecnie jak widzę 156 to głowa mi się za nią kręci. Jestem na 90% przekonany, że mimo wszystko będę właścicielem kiedyś takiej :)
  • Odpowiedz
@EddyPL: No na tle niektórych samochodów jest to dość skomplikowana operacja i trzeba wymienić pasek, rolki, pompę wody, wariator i olej z filtrem :) Całość można zamknąć przy dobrych lotach w 1400-1500 z robotą.
  • Odpowiedz
@Frugos: Ale jest to czynność którą trzeba wykonywać co te 60 000 km (w zależności też pewnie od auta) no chyba, że się ma na łańcuchu. Więc to żadna awaria tylko zwykły serwis eksploatacyjny :)

A jak rdza?
  • Odpowiedz