Aktywne Wpisy
Hurr durr ceny mieszkań spadają. Tymczasem rzeczywistość. Mieszkanie z lat 70 do generalnego remontu, bez miejsca parkingowego, z czynszem na poziomie 1000 zł miesięcznie sprzedane w 6 godzin od wystawienia ogłoszenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
źródło: 1000017021
Pobierz
Petsyk +1296

Karol Marks stwierdził, że świat zostanie podzielony – będą właściciele środków produkcji, czyli zamożni próżniacy, i ludzie pracujący na nich. Dzieje się jednak inaczej. Pogłębia się podział między tymi, którzy mają pieniądze, ale nie mają czasu, a tymi, którzy czas mają, ale są bez pieniędzy. Gospodarka dorywcza pozwala przedstawicielom tych dwóch grup zawierać jakieś transakcje.
http://www.obserwatorfinansowy.pl/tematyka/makroekonomia/swiat-pracy-bez-etatow/
#ekonomia #gospodarka #praca #4konserwy #obserwatorfinansowy
Komentarz usunięty przez moderatora
Rozwiązanie jest proste i powszechnie znane. Nazywa się to: wymiana pieniędzy na usługi i pracę. Ludzie często zapominają, że płacąc za usługę nie płacą tylko za wiedzę i umiejętności zleceniobiorcy. Płacą również za zaoszczędzony przez siebie