Aktywne Wpisy

PSY_DELIC +67
Promilus +606
Jak byłem dzieciakiem to marzyła mi się praca w kiosku. Do najbliższego miałem 6 kilometrów i minimum raz w miesiącu jeździłem rowerem po nowe CD Action - a nawet nie miałem komputera, w gierki grałem w szkolnej świetlicy. Mama przy okazji zakupów pamiętała o Kaczorze Donaldzie, a gdy byłem trochę większy to jarałem się czasopismami popularno-naukowymi, Bravo Sport, a nawet codziennymi gazetami. W domu 5 kanałów telewizyjnych, oczywiście zero Internetu, a w
źródło: temp_file5015208853377837864
Pobierz

#programowanie
Powiem Ci, że ja nawet nie wiem co to jest ta Cascada.
Na początek proponuje #python, podobno jeden z latwiejszych języków programowania.
Jest interaktywny kurs na #codeacademy.
Cos oprocz #codeacademy polecicie?
Forma współpracy: 70% dochodu z jednej firmy. Wszystkich fakturuję. Klasyczny freelance to to nie jest (zbyt mała dywersyfikacja klientów)
PHP, Django, JS, to chyba dobre wyjścia jeśli chodzi o freelance, ale moim zdaniem są to złe wyjścia, jeśli chodzi o samą naukę programowania.
Skup się na nauce Javy, a kiedy ogarniesz podstawy, programowanie obiektowe itp, zaczniesz uczyć się frameworku Androida.
W przerwie świątecznej wiele nie ogarniesz.
Mój najlepszy sposób na szybką i skuteczną naukę: wymyśl sobie jakiś projekt(gra, użyteczny program), nie za łatwy, nie za trudny, który będziesz mógł zakodzić przez ten czas. Wydaje mi się to skuteczniejsze, niż sama nauka poprzez tutorial.
Jaki język? Pajtona poleca mnóstwo osób, sama się przymierzam, żeby się z nim zapoznać.
Nie grozi Ci to przez najbliższe miesiące. Najpierw naucz się programować, jeżeli nie zniechęcisz się po pierwszych kilku miesiącach nauki, będziesz mógł snuć plany.
Odnośnie pracy jako freelancer, jeżeli mówimy o projektach za więcej niż "do cv", firmy decydują się na doświadczonych specjalistów mogących pochwalić się listą projektów, które ukończyli. Nikt nie da poważnego zlecenia osobie,
Najpierw w ogóle naucz się programować (zanim zaczniesz myśleć o specjalizowaniu się w czymś) . Moim zdaniem do nauki najlepszy jest Python. Znajdź sobie na coursera kurs o nazwie Programming for everyone (albo everybody? nie pamiętam). Tak jest bardzo przystępnie tłumaczone.
Jak już będziesz umiał jako tako programować, to nauczenie się innego języka już idzie