Wpis z mikrobloga

@Piesa: i jak tam wychodzi mazianie po ekranie w rekawiczkach albo gdy cos trzymasz w reku? Przez rok miałem Kindle - teraz chyba nazywa się classic, było OK, potem ledwo miesiąć wytrzymałem z pseudotabletem - wlasnie przez dotyk, który IMO zupełnie nie pasuje
  • Odpowiedz
  • 0
@M4ks: Ekran w kindle nie jest dotykowy. Palce wykrywane są przez czujniki w ramce dookoła ekranu, więc mozesz dotykać w rękawiczkach, patykiem, żelkiem, a i tak zadziała :)
  • Odpowiedz
@M4ks: Ekran w kindle nie jest dotykowy. Palce wykrywane są przez czujniki w ramce dookoła ekranu, więc mozesz dotykać w rękawiczkach, patykiem, żelkiem, a i tak zadziała :)

@Piesa: jakoś mój nie działa jak dotykam przez bluze.
  • Odpowiedz
@cm123: jak czytasz na tablecie to pewnie masz takie wrażenie. Ja mam kindla, na papierze też czytam i czasami żałuję, że nie wszystko jest cyfrowo dostępne w odpowiedniej cenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@nomaam: Jaki masz model? Na pewno dotykasz w miarę punktowo, czy bluzą przejeżdżasz po połowie ekranu?

Mi działa przez rękawiczki, ołówkiem, nawet kanapką. Wszystkim. Ważne, zeby pamiętać, że to nie ekran pojemnościowy, i delikatne, błyskawiczne dotknięcie moze nie za działać, trzeba czujnikom dać chwilkę ( nie mówię, że trzymać przez sekundę, to trzeba zwyczajnie wyczuć)
  • Odpowiedz
  • 0
@nomaam: wydaje mi sie, że po prostu bluza jest przez czujniki (które wystają nad ekran) odbierana jako zbyt duży obszar i dlatego czytnik nie reaguje. W rękawiczkach działa?
  • Odpowiedz
  • 0
@nomaam: W takim razie przepraszam, mój błąd. Myślałem, że paperwhite 2 wzorem innych kundli ma czujniki podczerwieni w ramce. Dzięki za uświadomienie ;)

@M4ks: Poprawiam sie więc i mówię, że wszystkie kindle przed paperwhite 2 działają dotykane czymkolwiek :)
  • Odpowiedz