Aktywne Wpisy

cheture +14
jakie macie plany na piątek wieczur
lyncz +81
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

4k na rękę, ogłoszenie po angielsku, milion wymaganych technologii, a wykop jaki jest każdy widzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) co ten #michau
źródło: comment_DKcHB0PhtJgVn9flhI1AMNVGaTV83rkG.jpg
Pobierzja osobiscie czulbym sie zle, sumienie godnosc i uszanowanie do wysilku jaki wlozylem w to wszystko by ciagle mnie gdzies w plecu stukalo "idioto prosta ksiegowa w
@rzet: na tydzień
@maver: na większości uczelni publicznych o większości technologii wymienionych w ogłoszeniu nawet nie usłyszysz. pozatym uważasz że jeżeli wymagają "strong knowledge" to szukają świeżaka zaraz po studiach?
@bazingaxl: w ktorym alternatywnym swiecie skrot PLN oznacza "euro"?
aplikujesz a tam amazon
@maver: Wykopu przez ostatnie kilka lat nie było stać na zatrudnienie więcej niż 2 programistów i grafika. Dostali jakąś dotację unijną czy co?
Komentarz usunięty przez autora
@bazingaxl: Tak, bo za 5k nie da się utrzymać w Poznaniu. Trzeba mieszkać w kartonie i żreć tynk ze ścian - 0 godności.
Wymagania nie są wygórowane i może
Ale obiektywnie za 5k, w Poznaniu, można spokojnie żyć, wynająć mieszkanie, opłacić samochód, wychodzić na miasto itp.
Jeśli odpuścimy samochód i możemy korzystać z komunikacji to zostaje nam jeszcze więcej. To nie jest high life ale wystarczy na spokojne życie młodej osoby.
zreszta 600zl rezerwy to troche malo.
W wieku dwudziestuparu lat najczęściej nie masz rodziny (a jak masz to twoja sprawa by zarabiać tyle by ją utrzymać) i nie myślisz o oszczędzaniu na starość.
Jest to dobre doświadczenie, a za rok-dwa taka osoba
I wszystko to dla niby wysoko wykształconego programisty.
Wszystko to niby dla młodego programisty, które powyższe wymagania może spełniać już na studiach. A znam ludzi, którzy podobną wiedzę mogliby mieć i już w liceum.
Jak ktoś jest tak niesamowity, że ma oferty za 10 czy 20 tys netto