Wpis z mikrobloga

@TheFuckingRoses: Lol. Od kiedy szanowanie się ma coś wspólnego z zawyżaniem stawek? 4000 zł, nie w stolicy, dla kogoś kto spełnia wymagania jakie spełni ogarnięty student? No po prostu skandal.
  • Odpowiedz
@rzep: Nie produkuj się, nie warto - tu sami programiści 15k/m-c w końcu. Kisnę jak czytam, że za 5k miesięcznie nie da się żyć na godnym poziomie. Ostatnio jak sprawdzałem to średnia krajowa wynosiła 3,9k brutto i za tyle większość ludzi musi się utrzymywać ;) I powiem, że nie znam jednej osoby z levelem 20-30, która byłaby niezadowolona z wypłaty wyższej niż średnia krajowa. Z racji tego, że sam studiowałem
  • Odpowiedz
@Fiddler: No ja tu widze jakieś rozdwojenie jaźni na wykopie. W jednych tematach, jak ktoś napisze, że zarabia 5k na rękę to od razu pytania: "Tatuś prace załatwił?" i że w Polsce nie da się zarabiać więcej niż 2500 brutto

Z drugiej jak zaoferują od 4 do 7 tysięcy w pozycji dla początkującego programisty to skandal, brak szacunku i się wyżyć nie da.

Ja rozumiem jakby wykop szukał jakiegoś guru
  • Odpowiedz
Sorry, jakoś nie wyobrażam sobie eksperta od JSa, PhoneGapa i Angulara pracującego za 4-7k

@Ginden: to powinno być chyba ogłoszenie o tworzeniu sporego zespołu, a do wymagań dopisane "pick two".
  • Odpowiedz