Aktywne Wpisy

pekas +57
Ja p------e. Co to za wykop w ogóle jest. Dlaczego tak wszystko przez ostatnie kilka lat zostało s---------e?! Kiedyś mogłeś tutaj nawet kogoś poznać, a dzisiaj to co drugi użytkownik w weekend ma k---a jakieś spektrum s----------a, którego nie jesteś w stanie ogarnąć w swoim wieku.
#wykop #moderacjacontent #moderacja #zalesie #przemysleniazdupy
#wykop #moderacjacontent #moderacja #zalesie #przemysleniazdupy

Jak ktoś napisze jakieś słowo w komentarzu to to narysuje i z każdym następnym komentarzem dorysuje następne aż skończy mi się kartka (。◕‿‿◕。)

Mirki, mam do Was ogromną prośbę.
Uczę się przeciążenia operatorów dodawania/mnożenia etc. dla wektorów (dyn. tab. 1W) i macierzy (dyn. tab. 2W). I mam pewien problem.
Gdy dodaję do siebie macierze, np.:
macierz mac3=mac1+mac2;
To macierz3 jest poprawna, ale 1 i 2 już nie (są identyczne jak 3).
Kod "bazowy" mam na podstawie przeciążeń i metod od wektora, który wcześniej robiłem i działa poprawnie. Kod macierzy pisałem 2x od nowa, przekopiowałem i zmieniałem z wektora, metody dałem na stałe, usuwałem bazowanie na oryginałach (&) itp. ale bezskutecznie.
Screen to ładnie przedstawia (dziwne cout'y w celu znalezienia przyczyny): http://i.imgur.com/RDP2bCM.jpg
Byłby ktoś w stanie pomóc? Ja już chyba ślepy jestem od tego,a potrzebowałbym mieć to naprawione najszybciej jak to możliwe.
Kod: http://pastebin.com/M9C2tFNU
P.S. Teraz zauważyłem, że jak np. pomnożę nowy wektor przez skalar (przeciążenie/metody także mam na podstawie wektora):
macierz mac4 = mac2 * liczba;
To wszystkie pozostałe instancje, mac1,2,3 również mają wartość mac4.
P.S.2. Jeśli mogę prosić, to nie zarzucajcie mi brak w kodzie jakichś wymyślnych, wydajnych funkcji typu z C++14, bo najpierw chciałbym ogarnąć "podstawy" bez dodatkowych rzeczy...
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
1.
3. Takie mam wymogi do stworzenia tego programu - "... Operatory mają wywoływać odpowiednie metody... ". Mimo,
@Atexor: Jak chcesz myśleć jak komputer to pisz w assembly (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Ogólnie to polecam używanie tablicy 1wymiarowej o wielkości szerokosc x wysokosc i przeliczanie indeksów "ręcznie" - wtedy nie ma niepotrzebnych wskaźników i odwoływania się do innych miejsc w pamięci -
Na razie czuję się, jakbym pisał w Prologu i aby to komputer myślał (nie daj RAMie) jak ja.