- 0
@uau: a tako w środku
Komentarz usunięty przez autora
- 10
i kolejny dzień pizza wlatuje
wchodź we mnie pyszny skurczybyku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #gotujzwykopem #foodporn
wchodź we mnie pyszny skurczybyku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #gotujzwykopem #foodporn
- 8
po powrocie z wakacji w toskanii, tęskniłem za pizzą - którą tam poznałem na nowo...
2tyg i kupiłem piecyk do pizzy, 400*C i jestem happy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #gotujzwykopem #gotowanietomojapasja
2tyg i kupiłem piecyk do pizzy, 400*C i jestem happy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #gotujzwykopem #gotowanietomojapasja
D--a rośnie po cichu, pamiętaj
@uau: masz 400 na kamieniu ale temperatura powietrza ktora piecze pizze wszedzie oprócz dna, jest znacznie nizsza bo wszystko ucieka po otwarciu.
Ludzie te piecyki modują by zrobić grzałki o 2x takiej mocy na górze i by wychodziła napolitana ;)
Ludzie te piecyki modują by zrobić grzałki o 2x takiej mocy na górze i by wychodziła napolitana ;)
- 2
- 8
- 6
będzie jedzone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rostbef wołowy + sól, pieprz, czosnek suszony, papryka wędzona odrobina masła i gałązka rozmarynu
do wora, wór do jeziora i grzejemy do 53,9°C na jakieś 2godzinki
#gotujzwykopem #sousvide #stejkizawszespoko #gotowanietomojapasja
Rostbef wołowy + sól, pieprz, czosnek suszony, papryka wędzona odrobina masła i gałązka rozmarynu
do wora, wór do jeziora i grzejemy do 53,9°C na jakieś 2godzinki
#gotujzwykopem #sousvide #stejkizawszespoko #gotowanietomojapasja
@uau: mireczku, widzę że znasz się na gotowaniu więc mam pytanie - od czego zależy czy mieso będzie twarde i gumowate czy miękkie i rozpływające się w ustach? Robię steki metodą sous vide już jakiś czas i czasami wychodzą miękkie A czasami jak podeszwa i ciężko jest pogryzc. Dodam że po wyciągnięciu z wody wrzucam je na rozgrzaną Max patelnie żeby je przypiec
- 3
@cleveland:
1. dobrej jakości mięsiwo -szukaj kawałków które mają ładne przerosty tłuszczu(pic rel z auchan 13zl za 300gr sztukę)
i w zapachu musi być dobre na surowo, jak lubisz tatara to posiekaj kawałek i spróbuj czy dobre
nie masz dobrego rzeźnika? w dużych marketach(kupowałem carrefour/auchan) sprzedają pojedynczo pakowane np. z "Łukowa" mi najlepiej rostbef w takich wychodzi (antrykot mi właśnie często twardy wychodził), bierz grubsze kawałki
2.ja po kąpieli wrzucam do lodówy te co przygotowuje na inny dzień, przed smażeniem/grillowaniem czy opalaniem osuszam i czekam aż nabierze temp. pokojowej
te na od razu wrzucam do zlewu z wodą z lodem na
1. dobrej jakości mięsiwo -szukaj kawałków które mają ładne przerosty tłuszczu(pic rel z auchan 13zl za 300gr sztukę)
i w zapachu musi być dobre na surowo, jak lubisz tatara to posiekaj kawałek i spróbuj czy dobre
nie masz dobrego rzeźnika? w dużych marketach(kupowałem carrefour/auchan) sprzedają pojedynczo pakowane np. z "Łukowa" mi najlepiej rostbef w takich wychodzi (antrykot mi właśnie często twardy wychodził), bierz grubsze kawałki
2.ja po kąpieli wrzucam do lodówy te co przygotowuje na inny dzień, przed smażeniem/grillowaniem czy opalaniem osuszam i czekam aż nabierze temp. pokojowej
te na od razu wrzucam do zlewu z wodą z lodem na
- 22
marmurkowy stek z rostbefu sous vide (2h 53*C + palnik )
ziemniak pieczony z serem roqefort
szparagi na parze + buraczki od teściowej (z papryką)
niebo
#gotujzwykopem #sousvide #gotowanietomojapasja
ziemniak pieczony z serem roqefort
szparagi na parze + buraczki od teściowej (z papryką)
niebo
#gotujzwykopem #sousvide #gotowanietomojapasja
@uau: dobrze że pojadłem
- 1
@nuj-ip: no tak średnio bym powiedział, szukam lepszego, to wersja z marketu casto/liroj zdjęcie poglądowe podobny szajs, chciałbym XXL wersje jet wkładu gazowego do zapalniczki marki zippo bo nie do z-------a jest, ale nie ma, same plastikowe gunwa, pare przerobiłem nie znalazłem nic takiego co by było idealne
a grzeje na takim ruszcie grillowym z mikrofalówki postawionym nad talerzem i obracam
a grzeje na takim ruszcie grillowym z mikrofalówki postawionym nad talerzem i obracam
- 3204
Ja już po szczepieniu( ͡° ͜ʖ ͡°)
wychodzę ze sklepu z zakupami, piąteczek piątunio, patrze:
i widze jak mi ktoś zaparkował na samochodzie pic rel. (mój ten czarny renault)
wezwany przez ochronę kierujący oplem stwierdził, że nie widzi problemu i że w ogóle było ciasno i tylko się lusterkami przecież nic sie nie stało. Oboje mamy stary samochód więc co ja w ogóle chce od niego, on polisy mi nie da bo nie bo po co bo RODO i w ogóle nie, przecież nic
wychodzę ze sklepu z zakupami, piąteczek piątunio, patrze:
i widze jak mi ktoś zaparkował na samochodzie pic rel. (mój ten czarny renault)
wezwany przez ochronę kierujący oplem stwierdził, że nie widzi problemu i że w ogóle było ciasno i tylko się lusterkami przecież nic sie nie stało. Oboje mamy stary samochód więc co ja w ogóle chce od niego, on polisy mi nie da bo nie bo po co bo RODO i w ogóle nie, przecież nic
- 1359
- 1136
@mjr_bien: a co to k---a zmienia? Pasazer nie ma jak wsiasc do auta bo typ jest debilen i nie potrafi normalnie stanac? Spokojnie na badania powinien trafic
- 13
- 0
@luznegatki: nie, takie malutkie - na masełku
@uau: Już myślałem, że specjalne procedury antywirusowe. Ale za to smaka mi narobiłeś na grzybki na masełku.
- 2
- 141
taka tam kolacja
w czasie Pandemii trza być niezależnym także, zadnych bulek macanych wszystko robimy sami
philadelphia cheesesteak we wlasnorecznie robionych bagietach.... miodzio
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #gotowanietomojapasja
w czasie Pandemii trza być niezależnym także, zadnych bulek macanych wszystko robimy sami
philadelphia cheesesteak we wlasnorecznie robionych bagietach.... miodzio
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #gotowanietomojapasja
- 16
1. dostałem do spróbowania chleb domowy na zakwasie
2. w------e sie jakie to dobre, tez chcem
3. nastaw zakwas w domu
5. po miesiącu piecz epickie chleby smak taki że genitalia latajją w powietrzu
a to take proste, polecam
2. w------e sie jakie to dobre, tez chcem
3. nastaw zakwas w domu
5. po miesiącu piecz epickie chleby smak taki że genitalia latajją w powietrzu
a to take proste, polecam
- 61
#marynowanyfiletsledziowy
Musiałem spróbować, teraz moje życie jest kompletne
recenzja nowych trendów śniadaniowych:
jajecznica, marynynowany filet śledziowy, sól, pieprz,
rzodkiewka niczym imbir w suszi do oczyszczania kubków smakowych aby wydobyć pełny potencjał dania
Musiałem spróbować, teraz moje życie jest kompletne
recenzja nowych trendów śniadaniowych:
jajecznica, marynynowany filet śledziowy, sól, pieprz,
rzodkiewka niczym imbir w suszi do oczyszczania kubków smakowych aby wydobyć pełny potencjał dania
- 12
@uau: @anonymous_derp Wytacza nowe trendy w jedzeniu. Na rynku marynowane filety śledziowe poszybowały o 20% w górę.
- 5
- 3
@uau: Ale te dwa listki na wierzchu sosu.... w ogóle nie widać że specjalnie ubajerzone do zdjęcia :D
Komentarz usunięty przez moderatora
- 8
Take dzisiaj wariacja obiadokolacja
Klopsopultety wołowe z ryżem w sosie pomidorowym z sałatką ze wszystkiego co bylo
Poletzam
#gotujzwykopem
Klopsopultety wołowe z ryżem w sosie pomidorowym z sałatką ze wszystkiego co bylo
Poletzam
#gotujzwykopem
- 233
- 3
- 11
za namową różowego
zrobiłę swoje pierwsze pączki( ͡° ͜ʖ ͡°) z malinowym nadzieją
zdecydowanie lepiej wyszły te nadziewane przed smażeniem
następne jakie zrobie będą jednak z boczkiem i serem (camebert?) bo jednak bardziej
zrobiłę swoje pierwsze pączki( ͡° ͜ʖ ͡°) z malinowym nadzieją
zdecydowanie lepiej wyszły te nadziewane przed smażeniem
następne jakie zrobie będą jednak z boczkiem i serem (camebert?) bo jednak bardziej
- 3
@Andriejewicz: dla siebie rób jak dla siebie
- 18
kiedy przypadkiem dorwiesz do rąk cyfrowy mikroskop
zgadnij co to ( ͡º ͜ʖ͡º)
zgadnij co to ( ͡º ͜ʖ͡º)
Imie i Nazwisko
- ...
- Zielona Góra
- theuau@gmail.com
#polska #czytanieboli #polakirobaki #ptaki
Komentarz usunięty przez moderatora