- 10
i kolejny dzień pizza wlatuje
wchodź we mnie pyszny skurczybyku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #gotujzwykopem #foodporn
wchodź we mnie pyszny skurczybyku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #gotujzwykopem #foodporn
- 8
po powrocie z wakacji w toskanii, tęskniłem za pizzą - którą tam poznałem na nowo...
2tyg i kupiłem piecyk do pizzy, 400*C i jestem happy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #gotujzwykopem #gotowanietomojapasja
2tyg i kupiłem piecyk do pizzy, 400*C i jestem happy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza #gotujzwykopem #gotowanietomojapasja
- 1
@uau:
- 0
@kowallo: 1200W ~350-390zł
- 0
@przecietnyzjadaczpizzy: właśnie szybko bardzo - w około 10minut (i pomiar temp. na kamieniu wyżej na zdjęciu)
piekarnik niby podobnie się grzał czasowo (bo temp tylko 280) ale kamień zanim się nagrzał to godzina
także jestem mega zadowolony z tego niepozornego piecyka
a nawiozłem sobie jeszcze tonę mąki i pomidorów w puszce z tych wywczasów w Italii to już w ogóle
gdyby nie fakt, na który uwagę zwrócił @kseroboy:
piekarnik niby podobnie się grzał czasowo (bo temp tylko 280) ale kamień zanim się nagrzał to godzina
także jestem mega zadowolony z tego niepozornego piecyka
a nawiozłem sobie jeszcze tonę mąki i pomidorów w puszce z tych wywczasów w Italii to już w ogóle
gdyby nie fakt, na który uwagę zwrócił @kseroboy:
- 0
@bartwroobs: w sumie nie patrzyłem na lampkę, moc na full włączam timer 10-15min, rozciągam ciasto, dekoruje, uchylam mierze jest ~400 na kamieniu to wrzucam placek.
- 8
- 6
będzie jedzone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rostbef wołowy + sól, pieprz, czosnek suszony, papryka wędzona odrobina masła i gałązka rozmarynu
do wora, wór do jeziora i grzejemy do 53,9°C na jakieś 2godzinki
#gotujzwykopem #sousvide #stejkizawszespoko #gotowanietomojapasja
Rostbef wołowy + sól, pieprz, czosnek suszony, papryka wędzona odrobina masła i gałązka rozmarynu
do wora, wór do jeziora i grzejemy do 53,9°C na jakieś 2godzinki
#gotujzwykopem #sousvide #stejkizawszespoko #gotowanietomojapasja
- 1
@oliho: opalam,
@bigger: tak wygladalo ostatnio
@zakoo: testowałem, przy mocno chudym kawałku jak w tym tu warto kawałek dodać (nie dużo, cienki plasterek), przy mocno tłustym np. kawałku antrykotu już nie dodaje
@bigger: tak wygladalo ostatnio
@zakoo: testowałem, przy mocno chudym kawałku jak w tym tu warto kawałek dodać (nie dużo, cienki plasterek), przy mocno tłustym np. kawałku antrykotu już nie dodaje
- 1
@KomendaGlownaPolicji: w sumie proste jak znajdzizesz takie ładne duże i podłużne ziemniory
to na parze najpierw do takiej twardości "aldente" ;) w skórce oczywiście, ale robiłem też gotowane normalnie w mocno słonej wodzie też fajny efekt tylko wtedy nie ładujesz mocno słonych dodatków bo bedzie za duzo.
potem ostudzić i nożem nacinasz nie do końca, i pakujesz dobry ser albo /plasterki boczku do środka, potem smarowałem olejem, np. sezamowym bo
to na parze najpierw do takiej twardości "aldente" ;) w skórce oczywiście, ale robiłem też gotowane normalnie w mocno słonej wodzie też fajny efekt tylko wtedy nie ładujesz mocno słonych dodatków bo bedzie za duzo.
potem ostudzić i nożem nacinasz nie do końca, i pakujesz dobry ser albo /plasterki boczku do środka, potem smarowałem olejem, np. sezamowym bo
- 3
@cleveland:
1. dobrej jakości mięsiwo -szukaj kawałków które mają ładne przerosty tłuszczu(pic rel z auchan 13zl za 300gr sztukę)
i w zapachu musi być dobre na surowo, jak lubisz tatara to posiekaj kawałek i spróbuj czy dobre
nie masz dobrego rzeźnika? w dużych marketach(kupowałem carrefour/auchan) sprzedają pojedynczo pakowane np. z "Łukowa" mi najlepiej rostbef w takich wychodzi (antrykot mi właśnie często twardy wychodził), bierz grubsze kawałki
2.ja po kąpieli wrzucam do lodówy te co przygotowuje na inny dzień, przed smażeniem/grillowaniem czy opalaniem osuszam i czekam aż nabierze temp. pokojowej
te na od razu wrzucam do zlewu z wodą z lodem na
1. dobrej jakości mięsiwo -szukaj kawałków które mają ładne przerosty tłuszczu(pic rel z auchan 13zl za 300gr sztukę)
i w zapachu musi być dobre na surowo, jak lubisz tatara to posiekaj kawałek i spróbuj czy dobre
nie masz dobrego rzeźnika? w dużych marketach(kupowałem carrefour/auchan) sprzedają pojedynczo pakowane np. z "Łukowa" mi najlepiej rostbef w takich wychodzi (antrykot mi właśnie często twardy wychodził), bierz grubsze kawałki
2.ja po kąpieli wrzucam do lodówy te co przygotowuje na inny dzień, przed smażeniem/grillowaniem czy opalaniem osuszam i czekam aż nabierze temp. pokojowej
te na od razu wrzucam do zlewu z wodą z lodem na
- 22
marmurkowy stek z rostbefu sous vide (2h 53*C + palnik )
ziemniak pieczony z serem roqefort
szparagi na parze + buraczki od teściowej (z papryką)
niebo
#gotujzwykopem #sousvide #gotowanietomojapasja
ziemniak pieczony z serem roqefort
szparagi na parze + buraczki od teściowej (z papryką)
niebo
#gotujzwykopem #sousvide #gotowanietomojapasja
- 0
@eXe1987: kup kilka steków,
wysuwiduj każdego w innej temp,
wyjmij do zlewu z lodem i do lodówki
potem w dniu prawdy wszystkie ogrzej do temp. pokojowej i przypal/zgrilluj
znajdziesz swoją temperaturę idealną
wysuwiduj każdego w innej temp,
wyjmij do zlewu z lodem i do lodówki
potem w dniu prawdy wszystkie ogrzej do temp. pokojowej i przypal/zgrilluj
znajdziesz swoją temperaturę idealną
- 1
@eXe1987: ja testuje bo się przymierzam do zakupu wagyu, którego bym nie chciał spierdzielić
z obserwacji im tłuszczu więcej tym lepiej niższa temp i dłużej - tłuszcz się jakoś magicznie wchłania w mięso i jest uber soczyste
z obserwacji im tłuszczu więcej tym lepiej niższa temp i dłużej - tłuszcz się jakoś magicznie wchłania w mięso i jest uber soczyste
- 0
@nuj-ip:
- 1
@nuj-ip: no tak średnio bym powiedział, szukam lepszego, to wersja z marketu casto/liroj zdjęcie poglądowe podobny szajs, chciałbym XXL wersje jet wkładu gazowego do zapalniczki marki zippo bo nie do z-------a jest, ale nie ma, same plastikowe gunwa, pare przerobiłem nie znalazłem nic takiego co by było idealne
a grzeje na takim ruszcie grillowym z mikrofalówki postawionym nad talerzem i obracam
a grzeje na takim ruszcie grillowym z mikrofalówki postawionym nad talerzem i obracam
- 3204
Ja już po szczepieniu( ͡° ͜ʖ ͡°)
wychodzę ze sklepu z zakupami, piąteczek piątunio, patrze:
i widze jak mi ktoś zaparkował na samochodzie pic rel. (mój ten czarny renault)
wezwany przez ochronę kierujący oplem stwierdził, że nie widzi problemu i że w ogóle było ciasno i tylko się lusterkami przecież nic sie nie stało. Oboje mamy stary samochód więc co ja w ogóle chce od niego, on polisy mi nie da bo nie bo po co bo RODO i w ogóle nie, przecież nic
wychodzę ze sklepu z zakupami, piąteczek piątunio, patrze:
i widze jak mi ktoś zaparkował na samochodzie pic rel. (mój ten czarny renault)
wezwany przez ochronę kierujący oplem stwierdził, że nie widzi problemu i że w ogóle było ciasno i tylko się lusterkami przecież nic sie nie stało. Oboje mamy stary samochód więc co ja w ogóle chce od niego, on polisy mi nie da bo nie bo po co bo RODO i w ogóle nie, przecież nic
- 1
- 1
przez takich ludzi jak ty zamkną nas, świadomych i przebudzonych w obozach reedukacyjnych
@cechinimuszyna: gdzie mam podpisać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Imie i Nazwisko
- ...
- Zielona Góra
- theuau@gmail.com
#polska #czytanieboli #polakirobaki #ptaki