Olga wraca z Uniwersytetu w Walencji do Polski i zakłada z przedsiębiorcami firmę Saule Technologies, która chce, jako pierwsza na świecie, "skomercjalizować technologię ogniw perowskitowych".
Polscy naukowcy zostali liderami w wykorzystaniu grafenu do celów przemysłowych. I na tym się skończyło. Zespół naszych uczonych kierowany przez dr. inż. Włodzimierza Strusińskiego, z Instytutu Technologii Materiałów Elektronicznych

Większość smaków produktów spożywczych - według badaczy – znamy z dzieciństwa. Ostrzejsze i bardziej wyrafinowane smaki zaczynamy poznawać w okresie około 22 lat.
Moja 13-letnia wnuczka czasem mówi przy stole: tego nie jem, bo nie lubię. Małe dzieci także nie zawsze chcą jeść to, co im mama czy babcia daje. Różnica między 13-latką taka, że
źródło: comment_K9M6Ktk2T679s4eTTW67mZDix2y4S6wr.jpg
Pobierz