Krótka historia silnego zakwasu ;)
Mąka orkiszowa 150 g, pszenna chlebowa 300 g, 140 g zakwasu żytniego, 300 ml wody, 13 g soli, autoliza 40 minut, składanie x4 co 40 minut, potem 1,5 h w foremce i pieczemy 40 minut w 210 stopniach.
#pieczzwykopem #gotujzwykopem #jedzenie
Mąka orkiszowa 150 g, pszenna chlebowa 300 g, 140 g zakwasu żytniego, 300 ml wody, 13 g soli, autoliza 40 minut, składanie x4 co 40 minut, potem 1,5 h w foremce i pieczemy 40 minut w 210 stopniach.
#pieczzwykopem #gotujzwykopem #jedzenie
- 2
Odnoszę wrażenie, że NiP ma już wywalone. Ich gra jest strasznie dziwna i taka... przewidywalna. Pchają się na tą drabinę, mimo że poprzednich wycięli w pień. I teraz ten fart Foresta. Pojedynczo wychodzą pod celownik.
#csgo
#csgo
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 5
Czołem! Jako że od dłuższego czasu nie mogę znaleźć odpowiedniego motywu #tylkonocny, to mam zamiar zrobić po swojemu od zera. Taki dopieszczony, bez jajec typu ciemny motyw, białe powiadomienia, itp. Tylko mam dylemat, czy opierać się na kolorze czarnym, czy odcieniach szarości. Reszta pewnie wyjdzie w praniu. No i pytanie jeszcze jedno, czy ktoś byłby później chętny do pomocy przy testach.
#xiaomi #miui #bestmiuitheme
#xiaomi #miui #bestmiuitheme
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@Invisible22: o, super. Tylko będę raczej ciułać wieczorową porą, więc w tydzień będzie ciężko się wyrobić. Dzięki, będę wołać. :)
- 0
@Grumens: witam na pokładzie. :)
@Invisible22: póki co od dwóch dni próbuję dojść dlaczego nie podmienia mi kolorów w zmiennych. Grafiki po aktualizacji motywu ładnie zmienia, ale nie łyka mi hexów. To tak tylko gwoli wyjaśnienia na czym aktualnie stoję i z czym walczę.
@Invisible22: póki co od dwóch dni próbuję dojść dlaczego nie podmienia mi kolorów w zmiennych. Grafiki po aktualizacji motywu ładnie zmienia, ale nie łyka mi hexów. To tak tylko gwoli wyjaśnienia na czym aktualnie stoję i z czym walczę.
- 0
@Invisible22: @Grumens: Dobra! Zatrybiło w końcu. Można działać, uf. :)
- 0
@Invisible22: Powoli do przodu. Nie będę ściemniać, idzie jak po grudzie. Bo zmienne są tak poopisywane, że nie wiadomo do czego się odnoszą i działam trochę po omacku. Wklejam hexa koloru, zapisuję i sprawdzam na telefonie gdzie jest zmiana. Ale dzisiaj chyba zamiast takiej zabawy, wezmę i poszukam po guglach informacji z opisami zmiennych. Żeby było po prostu szybciej.
- 0
@Invisible22: no jasne. Wielkiej reweli się nie spodziewaj jeszcze, ale podrzucić mogę. Co do kolorów, to jeszcze jest miszmasz, bo mam ochotę pobawić się w grafikę, ale to najpierw te cholerne zmienne. :D
souriss via Android
- 0
@Invisible22 o tak o.
- 0
@Invisible22: No jasna sprawa że nie będzie. Absolutnie! Font to pewnie będzie defaultowy, bo nie mam zamiaru osadzać. Ja akurat na tym telefonie (mi4) mam Moby Aallltred. Ikony też będą do wymiany, one też są aktualnie z defa.
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 5
A dzisiaj to wyszedł mi na szybko orkisz z pszenną pełnoziarnistą na zakwasie żytnim (w środku suszone pomidory, bazylia, czosnek, czarnuszka i obowiązkowo prażony słonecznik) z posypką otrębowo-makową. A że zostało mi sporo zakwasu wolnego, to na szybko zagniotłam buły. Oba przepisy oczywiście od @Keep_Calm. <3
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@Platinii: dzięki Tobie zaczęłam właśnie. :D
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@Platinii: trochę sterowanie z dupska, ale póki co całkiem przyjemna. :)
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 1
@Platinii: o właśnie miałam pisać dzisiaj do Ciebie. Póki co 9 poziom, mam odblokowane dołączenie do klubów. Całkiem nieźle chyba idzie. Jeszcze się nie zaraziłam. :P
- 0
@Platinii: o widzisz. Dzięki za cenne rady. Tak jak mówisz, raczej się nikt o mnie nie bije, więc póki co wywalone. :D Z tego co zauważyłam, to wszyscy grzeją punkty w lot. I ja też idę w tym kierunku i póki co, dobrze na tym wychodzę, bo rozwalam ludy z harda. :)
- 0
@Platinii: a... to muszę też uważać na te pińcet, bo powoli się zbliżam do tej liczby. :D
- 0
@Platinii: jak idzie Cumplu? :)
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@Platinii: póki co końcówka 15. Dzienne już mam odblokowane i póki co jestem 1. Nie jest źle, też tak myślę. Klubu nie mam, bo nikt mnie nie chce. :D Obecnie ok 540 pucharów.
- 36
@serioserio: Sobotnie ciacho jaglane na owsianym spodzie z musem malinowym, jagodami i kiwi.
Masa z tego przepisu:
http://www.blendman.pl/przepis/jagielnik-ciasto-z-kaszy-jaglanej/
Spód - zmielone ciastka owsiane z łyżką oleju kokosowego.
Mus - zblendowane mrożone maliny, agar.
#weganizm #vegan2019 #wegetarianizm #foodporn #gotujzwykopem #pieczzwykopem
Masa z tego przepisu:
http://www.blendman.pl/przepis/jagielnik-ciasto-z-kaszy-jaglanej/
Spód - zmielone ciastka owsiane z łyżką oleju kokosowego.
Mus - zblendowane mrożone maliny, agar.
#weganizm #vegan2019 #wegetarianizm #foodporn #gotujzwykopem #pieczzwykopem
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@serioserio: fajne!
- 11
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 1
@mirabelka_M: i ja poproszę o przepis. :)
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 1
@DupaJasia_: gratuluję elo srelo. :) Jesteś mądrzejsza ode mnie. :D
- 10
Wracaj królu złoty <3
#eurowizja
#eurowizja
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 1
Słowenia: salmonella w mięsie do kebabów z Polski
Na drugą nóżkę!
z- 4
- #
- #
- #
- #
- #
- #
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 3
@muniek_stachu: wściekłe już się pojawiły... Tak jakoś przypadkiem.
- 9
Może to nie jajówa, czy tam jajecznica.... Ale równie pysznie. Omlet bez mąki z warzywkiem. Polecam bardzo.
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 1
@leftfinger: @wihajsteer: najpierw ubijam białka ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie dorzucam żółtka i mieszam. I to później na patelnię. :)
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@ArchDelux: absolutne zero mąki. ;)
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@sunlifter: powiem Ci, że wszyscy... Absolutnie wszyscy wkoło mnie, zawsze robili na mące. Dla mnie omlet równał się dodaniu mąki i mleka. A jak to się mówi, że człowiek się uczy całe życie, to i dla mnie omlet to teraz tylko jajka. ;)
No masz rację, no.
No masz rację, no.
souriss via Wykop Mobilny (Android)
- 2
@sunlifter: dokładnie tak. Mówię poważnie. Tak się u nas robiło... "Omlety".
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- 100
Mój chleb, na wodzie drożdżowej i zakwasie pszennym (w sensie wrzuciłem odrzut z dokarmiania, taki przejrzały), z cheddarem i chili. Hydracja 70%, bez zaczynu, bardzo przeciągnięty, więc się rozlał na płasko. Ale smaczny jest. Zacząłem koło piątej, skończyłem koło północy. Mogłem nie nacinać, może by tak nie sflaczał. Zaskakująco łatwo dał się jednak ciachnąć, zazwyczaj żyletka mi się klei do ciasta.
To jest ogólnie ciekawa sprawa. Gdy patrzę na cudze chleby to
To jest ogólnie ciekawa sprawa. Gdy patrzę na cudze chleby to
- 3
Belka pewnie w dół.
#skoki
#skoki
- 0
- Zgryźliwe babsko. ;]
Przepis na ciasto standardowo od @MG78. Zaraz po niej wleciała moja ulubiona z mascarpone i parmeńską.
#jedzzwykopem #gotujzwykopem