Arbuz żeglarza
Kolejny przepis z soczystym arbuzem w roli głównej :) Arbuz żeglarza to zawsze hit na moich rejsach i nie tylko. Przepis absolutnie nie dla dzieci, a i dla d...
z- 0
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Kolejny przepis z soczystym arbuzem w roli głównej :) Arbuz żeglarza to zawsze hit na moich rejsach i nie tylko. Przepis absolutnie nie dla dzieci, a i dla d...
zArbuz! Soczysty owoc kojarzący się z latem :) Dziś mam dla Was przepyszną i nieoczywistą sałatkę z arbuza, która łączy ze sobą cudną słodycz tego owocu ze sł...
zSzakszuka – przepis na to danie pochodzi z Tunezji, ale jest ono znane we wszystkich krajach Bliskiego Wschodu. W Izraelu zjadana na śniadanie, w Maroku na o...
zDegustacja wina. Chcesz dowiedzieć się jak profesjonalnie opisać białe wino i stworzyć notkę degustacyjną? Koniecznie obejrzyj ten film!
zDegustacja wina w praktyce. Dziś opowiem Wam o tym, czego podczas degustacji wina nie należy robić i jak się nie zachowywać. Grzechy: Temperatury serwowania,...
zDegustacja wina. W dzisiejszym filmie znajdziecie informacje jak degustować i oceniać wino krok po kroku.
zDegustacja wina. Dzisiaj dowiecie się, w jaki sposób należy przygotować siebie oraz otoczenie, aby degustacja wina była wyjątkowym i owocnym doświadczeniem.
zDziś mam dla Was przepis na obłędne, nie PĄCZKI, a chrust (inaczej zwany faworkami). Chruściki z niego wychodzą leciutkie jak chmurka, delikatne, wręcz rozpływające się. Podaję je tradycyjnie prószone
z"Powiedział mi Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła" (staropolskie przysłowie) Już za trzy dni Tłusty Czwartek. Znów wszyscy dostaniemy obłędu na
zWykwintna sałatka z arbuza! Gdy żar leje się z nieba z automatu tracimy apetyt. Zaprezentowana dziś sałatka pojawia się w mojej kuchni od dawna, jednak z biegiem lat ewoluowała i nabrała ostatecznego,
zMarcepan zawsze wśród moich znajomych budziła skrajne emocje. Jedni kochają, inni nienawidzą. Jestem zdecydowanie w tym pierwszym obozie – czyli w marcepanach zakochana jestem bez pamięci. Przysmak ten znany był już w średniowieczu, a trafił na europejskie stoły najprawdopodobniej za...
zJak przygotować marynowane liście winogron. Tutaj znajdziecie przepisy na dwie proste marynaty: solną oraz octową. Zaskoczcie znajomych przygotowując dolmades
zJak przygotować znakomite risotto z kurkami? Oto przepis. Sezon na kurki już się rozpoczął, można więc śmiał postawić na wykwintne risotto z tymi grzybkami
zChoć do sezonu na szparagi jeszcze mamy chwilkę, ja już na tyle nie mogłam się doczekać, że połakomiłam się na [...]
zPrzejażdżki na roller-coasterach, wata cukrowa i domy strachów to gwarancja całodniowej dobrej zabawy. Jakie są więc najlepsze parki rozrywki, które warto odwiedzić będąc w Japonii?
zPonieważ lato mamy w pełni, w ciągu najbliższych dni mają ponoć nadejść wyjątkowe upały, a człowiek „składa się” w większości [...]
zPapierosów najlepiej w ogóle nie zaczynać palić. Już teraz z mojego punktu widzenia to jakaś absurdalna moda. Jeśli Ty też walczysz z tym nałogiem, przeczytaj mój artykuł. Kilka osób już zmotywowałam do rozstania się papierochami, może więc i Tobie uda się pomóc.
zHistoria sztuki składania papieru od jej początków po współczesność.
z"W chwili, w której umiera w nas dziecko, zaczyna się starość". Dziś Dzień Dziecka. Skąd się wziął, jak jest świętowany na całym świecie. Jak się okazuje, różne narody świętują różnie - zapraszam do ciekawej lektury i na dwa świetne przepisy.
zTurkish delights czyli rachatłukum - jak zrobić ten przepyszny bliskowschodni smakołyk. Tutaj znajdziecie prosty przepis na turkish delights, inaczej zwany również lokum, rachatłukum, cyprus delights. Przepis na słodycze idealne na Dzień Dziecka.
zWykop.pl