Fenomen socjologiczny! Ileż rzeczy można było mu przypisać podczas tej kariery? Że można w życiu wygrać ewidentnie bez układów. Że był człowiekiem rzetelnym, solidnym, posłańcem wielkich wiadomości, wielkiej nadziei. Zaczynał jako idol kryzysowy, który miał nas prowadzić jako ambasador wspaniałego skoku cywilizacyjnego do Europy. Fenomen społeczny. Przecież my, dzięki tym relacjom ze sprintów żyliśmy życiem zastępczym. Był powodem ogromnej zbiorowej radości. Dał nam wiele. Bardzo wiele... RIP @jaca_66 #pracbaza
Makaron konjac z Biedronki (ten w tygodniu azjatyckim) - szanujecie czy szkalujecie? Cenowo chyba wychodzi w miarę sensownie, bo 4,50 za 200g po odsączeniu. #keto
@Stopczyk: biedronkowego nie jadłem ale tak ogólnie to fajny zamiennik makaronu który na czilku możesz wrzucić do rosołu i se zjeść tak o. Albo spaghetti jak ktoś tu już pisał. Więc szanuję ale w sumie tylko raz na jakiś czas
Mirki korzystał ktoś z was z usług transportowych podczas przeprowadzki do innego miasta? Jesteście w stanie coś polecić, doradzić? Mam do przewozu parę pudeł, niewielka ilość ale w samochodzie się nie zmieści wszystko. #lublin #warszawa #pomagajzwykopem #kiciochpyta
Mireczki i mirabelki z #lublin - dawno mnie w tym mieście nie było tak, żeby sobie połazić i pozwiedzać. Planuje wybrać się do Muzeum Narodowego, polecilibyście do tego jakieś kawiarnie w okolicach centrum?
@Snuffkin O cholera, rodowity lublinianin, a dzięki Tobie dowiedziałem się, że mamy Muzeum Narodowe. ( ͡º͜ʖ͡º) Polecam Muzeum Cebularza i piszę to bez przekąsu.
A od ww. muzeum masz dosłownie rzut beretem do Próba Cafe.
Cześć, pytanie do Mirków/Mirabelek z #analizadanych #powerbi . Od pewnego czasu uczę się DAX i Power Bi. Liznąłem już też trochę SQL. Kilka dni temu uzyskałem certyfikat Microsoft Data Analyst Associate tzw. DA-100. Szukam praktyk gdzie mogłybym zdobyć trochę doświadczenia w kierunku analizy danych i tworzenia raportów. Czy jest tu ktoś kto może polecić coś na start lub ewentualnie wskazać jaką ścieżką podążać aby się dalej rozwijać i
@Copperhead Bardzo dużo firm IT w Warszawie będzie ruszało z płatnymi stażami, ale raczej na wiosnę. Trochę zła pora jest teraz na to. Chyba, że pytasz o niedaleką przyszłość.
Brak mi jest tego dawnego kontaktu międzyludzkiego, brak mi jest tych wszystkich koncertów oraz jamów, brak mi jest życia muzycznego, którego niegdyś miałam, wszystko przez pandemię! Dlatego skończyłam na Wykopie. (╥﹏╥)(╥﹏╥)(╥﹏╥)
@Brobot: Se zrób. :D Kupa pracy jest, a i tak kilka rzeczy zrobiłbym inaczej/lepiej. W każdym razie fajnie jest kupić kawałek polędwicy, posiekać i zrobić po swojemu, a nie tak jak serwują często w knajpach z półproduktów... :D
@nnamrebmob: Masełko też lubię, ale tutaj akurat jest wersja z oliwą. A mięsko to żadna rewelacja, to jest akurat lidlowa polędwica, czasem wpada ligawa, czasem wpada udziec. Obowiązkowo siekane. :-)
@Opornik: Nie spotkałem się, ja ogólnie latam po knajpach i kolekcjonuję zdjęcia tatarów. Jadłem te potrawę w przeróżnych wersjach, ale z pietruszką to się nigdy nie spotkałem.
@hellyea Chleb i Wino w Toruniu (to ta sama sieć?) mam odhaczone, a w Warszawie to trochę temat rzeka, ale bardzo mi smakuje tatar w Słoiku. @Takietamdylematy Przecież jest.. (⌐͡■͜ʖ͡■) @WielkiElektronig Jeszcze jak! Najczęściej z francuską, ale akurat nie miałem.
@chixi Niestety nie, ale jeszcze mam spory kawałek polędwicy odłożony na śniadanie. Niech będzie, że namówiła! ( ͡º͜ʖ͡º) @ryszard_ochodzki83 Przecież jest!
@alwykop @novyr9 @Camilleone Rukola, rukola, tak podają w kilku lokalach i początkowo sam byłem sceptycznie nastawiony. Mnie tak smakuje, a poza tym daje to ciekawy efekt wizualny na talerzu.
@extraordinary_seaman Mielenie mięsa chyba nie do końca jest zgodne ze sztuką przyrządzania tatara, strasznie dużo soków uchodzi z mięsa podczas mielenia. Stąd też tylko siekanie tuż przed podaniem. Ale z drugiej strony, jak ktoś chce po prostu zjeść i nic więcej, niech mieli. Ja lubię tę całą celebrację. :-)
I tak, grzybki marynowane, niestety kupne podgrzybki. Do tego standardowe dodatki czyli cebulka i korniszony i te nieco mniej standardowe jak rukola
@rhel Z anchois bardzo dobry jest! Z ciekawszych dodatków, próbowałem tatara z wędzoną słoniną, prażonym boczkiem, a absolutnym hitem były lody musztardowe. (⌐͡■͜ʖ͡■)
@AnonimoweMirkoWyznania Ja p------ę, jak masz fajną ekipę w pracy, to wiadomo, że możesz coś postawić. Ale nie musisz. Jak masz randomowych NPC, to albo robisz to kurtuazyjnie, albo miej w dupie. Swoją drogą, jak żeś się tego syna dorobił? Przez pączkowanie?
@Janusz_Lubikwasa: Przeczytaj jeszcze raz mojego wcześniejszego posta, intelektualny impotencie. Ja tam wczoraj robiłem zakupy mając w chuju te wasze śmieszne obostrzenia. A ty cieszysz się, że po najnowszym boosterku masz "paszport możliwości", dzięki któremu możesz chodzić do kina xD
@Gwyn66: Chyba jesteś niepoważny. Dlaczego mam się "pultać" do człowieka, który tylko wykonuje swoją niewdzięczną pracę? Inną sprawą jest, że NIC nie może zrobić. A jeśli uważasz, że trzeba do takich sytuacji wzywać policję i zawracać im głowę pierdołami... cóż. :-) Dyskusja z człowiekiem o mentalności kapo chyba nie ma sensu.
@Gwyn66: Wycieranie sobie mordy "konstytucją" to chyba wasze lewicowe standardy, co mnie osobiście brzydzi. Ja bym z policjantami po prostu rozmawiał, mandatu nie przyjął i tyle. Nie raz i nie dwa miałem już takie rozmowy w tym roku. A ty dalej chodzisz w tym swoim śmiesznym kagańcu i cieszysz się, że po przyjęciu którejś tam z kolei dawki preparatu medycznego masz "obywatelskie prawa (xD)" do tego, czym ja się cieszę
#pracbaza