Czy 300-gramowemu, grillowanemu steku z rostbefu, z masłem i czosnkiem wolno plusa? Czy tylko schabowe i mielone u babci są szanowane na wypoku? #mieso #dieta #jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #wolowina
@Gadgetztan: daleki jestem od spinania się, że stek to zawsze krwisty ma być, ale przy grubszych kawałach mięsa to trzeba być kucharzem wybitnym i mieć świetne wyczucie, żeby zrobić well done który nie będzie podeszwą. a ja jestem amatorem (⌐͡■͜ʖ͡■)
Ale jestem dzbanem. Zaciekawił mnie pewien film na YT o liczbach pierwszych i spirali Ulama. To pomyślałem że z nudów napiszę program do generowania tejże spirali. No i jakoś to poszło, myślę spoko to teraz go jakoś zmodyfikuje. I pomyślałem czemóż by nie zrobić spirali z dowolnie wybranej ukośnej linii z oryginalnej spirali, może odnajdę jakiś wzór(xd). Tu już było trochę więcej pieprzenia się ale udało mi się (a tak przynajmniej myślałem).
Z powodu braku foli mam do oddania 4 zegarki marki Citizen, spośród plusujacych wybiorę 4 osoby które je dostaną... A tak na poważnie to dopiero za 4tym razem trafiłem na idealny egzemplarz, sekundnik trafia idealnie, bezel nie klekocze, w końcu, uff. #zegarki
pozostałe 2 Amazon mi wysłał za darmo w ramach wymiany 'wadliwego' towaru xD
@Wygryw_z_wyboru: uwielbiam politykę amazonu pod tym względem. Wysyłają nowy zanim odeślesz stary. Jak nie odeślesz, to cię po prostu skasują za nowy i tyle. Coś pięknego.
@paramyksowiroza: parę uwag : 1. nie dojrzewający tylko podsuszany ( z dojrzewaniem to ma tyle wspólnego co ja z lotami w kosmos - czyli niewiele ) 2. podsuszany to minimum 2 tygodnie powinien wisieć - ten jest surowy jeszcze ! 3. tego typu wędliny jeśli nie masz odpowiedniego pomieszczenia ,w którym masz stałe 14-16 st.C to robi się tylko w okresie jesienno-zimowym . Jeśli "dojrzewa" w wyższej temperaturze to staje