#gotujzwykopem #chinczyk #lublin
W Sajgonie w Lublinie jest popularny kurczak po tajsku. Poszukuję sprawdzonego przepisu na niego oraz na warzywka do niego. Obstawiam, że to mieszanka warzyw z jakimś sosem tylko jakim? Przydałoby się odtworzyć jak najbliżej 1:1 bo mam taką ochotę ale nie chce mi się jechać specjalnie do Lublina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PICREL.
Z góry dziękówa.
W Sajgonie w Lublinie jest popularny kurczak po tajsku. Poszukuję sprawdzonego przepisu na niego oraz na warzywka do niego. Obstawiam, że to mieszanka warzyw z jakimś sosem tylko jakim? Przydałoby się odtworzyć jak najbliżej 1:1 bo mam taką ochotę ale nie chce mi się jechać specjalnie do Lublina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PICREL.
Z góry dziękówa.
I drugie pytanie, czy dobrym pomysłem będzie smażenie mięska jakieś 5-10 minut, następnie wylanie wody, zalanie tego czerwonym winem i gotowanie aż wino nie wyparuje i dopiero później dodanie