Mireczki z #bojowkapiekarska proszę o radę. Coś tam podejrzewam ale chcę się upewnić.
Zakochałem się w pieczeniu chleba ale mam braki w technice. Robię pszenny na żytnim zakwasie. Skórkę dopracowuję i jest coraz lepiej ale środek często wychodzi zbity, czasami również mączysty(suchy?)
Mam dostęp do koszyczka do wyrastania i kamienia do pieczenia
Przepis którego się trzymam:
Na 2 bochenki
Zaczyn:
650ml ciepłej wody
500g pszennej chlebowej
1/3 szklanki zakwasu
Ciasto:
Zaczyn
600g
Zakochałem się w pieczeniu chleba ale mam braki w technice. Robię pszenny na żytnim zakwasie. Skórkę dopracowuję i jest coraz lepiej ale środek często wychodzi zbity, czasami również mączysty(suchy?)
Mam dostęp do koszyczka do wyrastania i kamienia do pieczenia
Przepis którego się trzymam:
Na 2 bochenki
Zaczyn:
650ml ciepłej wody
500g pszennej chlebowej
1/3 szklanki zakwasu
Ciasto:
Zaczyn
600g
Moc to 750W
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska