Wpis z mikrobloga

@Keep_Calm: ja mam.
piesek niby fajny ale nie jest posłuszny (no chyba, że krzyczę i widzi, że to już nie żarty albo gdy mam coś do jedzenia)
ogólnie dla żarcia zrobi wszystko, zje wszystko i nigdy nie jest nasycony.
problem z chodzeniem na smyczy, musi wszystko powąchać, zawsze ciągnie smycz tak, że aż się dusi ale nie odpuszcza
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pan_Jerzy: Od kiedy go szkoliłeś? Ponoć w wieku ok. 9 miesięcy dostają amnezji i nie słuchają komend. Moja póki co posłusznie SIAD, CHODŹ, ŁAPA, LEŻEĆ.
  • Odpowiedz
@Keep_Calm: nie pamiętam - ma teraz 3 lata, szkoliłem może jak miała rok... później się wyprowadziłem i pies mieszkał z mamą, która go nie nauczyła niestety nic i 0 dyscypliny.

psa nauczyłem: siad, łapa, druga łapa, piona i takie podstawowe rzeczy w stylu *ktoś* idzie, piesek idzie, szukaj kotka, przynieś prosiaczka (zabawkę), zostaw, nie wolno i zwracanie jej uwagi na miejsca/przedmioty (patrz tam, szukaj tam, masz tu)
  • Odpowiedz
@Keep_Calm: Byle jak ( ͡° ͜ʖ ͡°) w domu się słucha ale poza domem nie spuszczam go ze smyczy, chyba że jestem na wsi, wtedy jeśli ucieknie to i tak prędzej czy później wróci. Jeśli chodzi o sztuczki to wszystko co go nauczyłem to zrobi

• Odpowiedz
@Keep_Calm: Generalnie gdybym mógł coś radzić to od szczeniaka ucz go chodzić bez smyczy. Wtedy może uda Ci się go nauczyć żeby wracał na zawołanie. Ja swojego od małego wszędzie na smyczy prowadzałem i teraz jest jak jest ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rtk993: Oj z tym chodzeniem bez smyczy w przypadku tej rasy może być różnie! :P Jak złapie trop, to koniec - ciągnie, bałabym się go puszczać bez smyczy, bo mógłby uciec ;P A z tym przychodzeniem na zawołanie, to tak jak piszesz, na spacerze słucha się w 70%, w domu jest lepiej, bo nic jej nie rozprasza.
  • Odpowiedz