- 497
![FakeAccount_ - Czy taka pizza zasługuje na plusika?
#pizza #gotujzwykopem](https://wykop.pl/cdn/c3201142/3df79f8e3e768e3ae8cc3b6c7601cb5b97e7696d7a59fa9415062ae06a26d59b,w400.jpg?author=FakeAccount_&auth=4312fa9cf8f1dda043e29442d9412e89)
źródło: 1000012278
Pobierz
FakeAccount_ via Wykop
- 2
@Bolostolo: Generalnie tu hydro 60% i tego się zawsze trzymam. Przepis to 60% mąka, 40% woda, placki dziele po 270g, na każdy placek po 5g soli. Robiąc 4 placki daje 1g drożdży świeżych.
@m76859 Ta pizza u mnie po 24h, ale zawsze robię na 4-6 placków, na 2-3 dni i każde kolejne wyciągam z lodówki po upływie 24h i wyglądają tak samo.
@Agent_Dijkstra Te bąble to kwestia piecyka
@m76859 Ta pizza u mnie po 24h, ale zawsze robię na 4-6 placków, na 2-3 dni i każde kolejne wyciągam z lodówki po upływie 24h i wyglądają tak samo.
@Agent_Dijkstra Te bąble to kwestia piecyka
FakeAccount_ via Wykop
- 1
@Jokohama: Czy to będzie G3 ferrari, ariete czy inny odpowiednik to moim zdaniem nie ma różnicy. Standardowy piecyk, który grzeje do 400 stopni, w cenie ok 350zł
FakeAccount_ via Wykop
- 1
@g455: Sposób na taką pizzę poznałem zupełnie przypadkowo jak eksperymentowałem i na początku robiłem w opór kulek na pizzę. I część zostawiłem do wyrośnięcia od razu i wszystkiego nie przejąłem i wrzuciłem taka wyrośnięta kulkę do lodówki i następnego dnia ja wyciągnąłem i zrobiłem z niej pizzę. Cienka, chrupiąca, nie łamiąca się.
Generalnie zasada jest taka, że w lodówce można trzymać spokojnie z 3 dni, ale jak już się ją
Generalnie zasada jest taka, że w lodówce można trzymać spokojnie z 3 dni, ale jak już się ją
FakeAccount_ via Wykop
- 0
@Bolostolo: W kilka godzin - tak, w piekarniku - nie, w piecyku - tak
FakeAccount_ via Wykop
- 0
@m76859: Też tylko Caputo. Ja wychodzę z założenia, że robię tak, aby było na świeżo zawsze ciasto- na 2-3 dni i późnej chwilka przerwy i ponownie:)
#mecz
źródło: 1000012424
Pobierz