Wpis z mikrobloga

#alkoholizm
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
  • 245
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzes1290: Od alkoholu nie stronie ale nigdy nie zrozumiem jak można mieć ochotę na picie rano? Reszta dnia w plecy no i przecież dobra kawa z rana jest o niebo lepsza (_ )
  • Odpowiedz
@grzes1290: dasz rade. Ja wolny od uzywek juz dwa miesiace. Byly kryzysy w tym jeden ktory cudem uniknalem. Kazda taka wygrana czyni silniejszym. Ostatecznie polecam wspomaganie sie legalnymi ziolkami (np. kava) i zajecie glowy czyms innym.
  • Odpowiedz
@grzes1290: Idź na terapię w końcu, bo na ścisku d--y daleko nie zajedziesz i każde kolejne chlanie będzie tylko gorsze. Są specjalne terapie dla alkoholików (nie AA bo wiem, że niektórym one nie pasują atmosferą) z terapeutą, najlepiej grupowe. Znam osoby, którym ocaliły życie.
  • Odpowiedz
@drazekorsarze: no nie? Wszak wiadomo że kawoholicy są przynajmniej tak samo szkodliwi jak alkoholicy

Niech Bóg ma w opiece te wszystkie rodziny w których ojciec zaczyna dzień od filiżanki kawy
  • Odpowiedz
@grzes1290: nie piję od blisko 3,5 roku. Co mogę powiedzieć - mimo że to sporo czasu to też zdarzają się takie myśli, ale dość łatwo jestem je w stanie odsunąć. Jak? Nijak - po prostu im dłużej nie pijesz to ochota jest równomiernie mniejsza i łatwiej jest nie ulec pokusie. Na samym początku abstynencji podobnie jak Ty byłbym bliski tego, żeby polecieć do żabki po 200ml, a teraz poponad 3
  • Odpowiedz
@maroLem87: ja też nie rozumiałem ale przyszło do mnie że to pewnie jak z przeglądaniem mikro. Wiem, że nie ma tu nic ciekawego, a i tak zaglądam kilka razy dziennie i marnuje swój czas.
  • Odpowiedz
@grzes1290: podpowiedź część uzależnienie to uwarunkowanie jak u psów Pawłowa alko == kalolorie zwalcza jak dodajesz kolkę. Więc część takich natręctw można zwalczy pisać kolkę i jedząc. Cukier skoczy do góry i 5 mi. Potem myśli znikna
  • Odpowiedz