Aktywne Wpisy

wirek9111 +13
#biedronka wczoraj byłem w biedrze pierwszy raz od dawien dawno i dorwałem się pomarańczy w promocji. Jakież to miałem zdziwienie kiedy okazało się przy kasie, że w sumie nie rozumiem cenówki. Stąd mam pytanie do Was: jaką cenę zapłacicie w kasie za 5kg pimarańczy jeśli macie kartę moja biedronka?
źródło: IMG_9649
Pobierz
MonazoPL +33

https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież to jest tak absurdalne, że ja nawet nie wiem jak do tego sensownie podejść. Wyobraźcie sobie zamontowanie progów na jezdni z pierwszeństwem? Tak dla bezpieczeństwa, żeby przypadkiem kierowcy nie wbili się w pojazdy z drogi podporządkowanej? XD
#szczecin #polskiedrogi #polscykierowcy #prawojazdy #rower
źródło: 2025-11-15_176323686310
PobierzNocy to katorga. Rowerzysta do tego żeby mógł żyć dłżej dobrze gdyby przynajmniej próbował upewnić się że jest widoczny dla
Nie robię tego więc proszę nie kłamać w
Widać dobrze. Zresztą, masz na tyle małą prędkość w tym miejscu, że te ekrany nic nie zmieniają.
To byś nie miał głowy.
Rowerowi dostawcy w większości przypadków nie mają prawa się tam znajdować. Jak sobie głupi ryj rozwalą to nawet mi ich nie żal.
Nie dobra lecz całkowicie bez sensu obiektywnie oceniając.
Czekaj, co? Jadąc po prostu prosto należy zachować szczególną ostrożność? I ty mnie pytasz czy znam przepisy?
Chyba, że masz na myśli kierowców to tak, oczywiście. Włączając się do ruchu (a więc w tym miejscu) muszą zachować szczególną ostrożność.
A) Kierowca pojazdu nie zachowanie odpowiedniej ostrożności, rowerzysta bez winy?
@Krupier: W jaki sposób kłamię? Przecież to subiektywna opinia XD
Rowerzyści również: "Coo! Progi "zwalniające" dla rowerzystów, mimo że są na drodze z pierwszeństwem! I co jeszcze, może się mają rozglądać, czy coś nie nadjeżdża jak mają pierwszeństwo!!!111oneoneone".
@Krupier: Ja nie wiem, powielać głupoty i się tym chwalić. Progi zwalniające jak sam nazwa wskazuje służą do spowalniania, te są grubości farby i służą do ostrzegania o zbliżaniu się do jakiegoś skrzyżowania i/lub innego miejsca, gdzie może być niebezpiecznie. Przypominam Ci, że posiadanie pierwszeństwa gdziekolwiek, nie zwalnia z zachowania ostrożności i o tym samym przypominają te "progi". Na przykład na Wybrzeżu Gdyńskim są podobne,
@Krupier: wielokrotnie coś takiego widziałem - i mowa o jezdni (dla samochodów). Progi mają za zadanie uspokojenie ruchu.
A tutaj, jak ktoś Ci już dobrze odpisał, to nie są progi, ale pasy akustyczne - mają zwrócić uwagę.