Gastronomia po polsku, czyli gotówka i rachunek kelnerski zamiast paragonu
Krakow: "Restauracja Pod Wawelem. Na początku informacja - płatność tylko gotówką. Potem otrzymany paragon nie zawierał NIPu, daty i innych wymaganych danych. Po zwróceniu uwagi otrzymałem poprawny paragon. Jest jeszcze wiele pracy do zrobienia".
Szewczenko z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 653
- Odpowiedz
Komentarze (653)
najlepsze
To dzięki przedsiębiorcom,naszym chlebodawcom ten kraj istnieje i mamy co jeść!
Ja jak widzę polskiego prywaciarza to zawsze przed nim klękam i dziękuje mu za dobrobyt jaki dla mnie i dla was stworzył!
Kelnerzy w knajpach przy rynku krakowskim są tak bezczelni, że sobie sami dopisują do rachunku 10% napiwku. Oczywiście paragonu nie ma tylko jakiś g---o wydruk z pamiętnika kelnera. Od niechcenia tylko pytają przy doniesieniu pseudo paragonu czy 10% "za obsługę serwisową" jest OK. A wcześniej jeszcze w połowie jedzenia przyłażą (jak mnie to
nie mój problem jeśli nie rozumiesz tak prostych rzeczy. chcesz zostać przestępcą i unikać płacenia podatków? proszę bardzo - ale nie nazywaj
To tak jakbyście zamiast pracować 5-6 dni w tygodniu musieli tylko 3.5-4. :/
Nikogo to bardziej nie wnerwia niż uczciwych przedsiębiorców, bo taki paprok oszust może nawet dumpingowac ceny a i tak będzie bardziej do przodu niż Ty działając uczciwe.
Otwarli u mnie na osiedlu pizzerie. Bardzo dobre pizze. Zamawiam najczęściej sam przy ladzie i przychodzę odebrać sam bo mam blisko i mi tak wygodnie.
Nie mają kosztów dostawy, nie muszą mnie obsługiwać w lokalu, nie pobrudzę naczyń to w nagrodę opłacam za opakowanie 3pln. Noszę kuźwa
widzę, że w Polsce dalej jak w chlewie, skoro jest to tak trudne do zrozumienia