Kwas obecny w mięsie i produktach mlecznych wspomaga walkę z nowotworami
Kwas transwakcenowy (TVA) obecny w mięśniach takich zwierząt jak krowy czy owce oraz w produktach mlecznych poprawia zdolność komórek układu odpornościowego do zwalczania guzów nowotworowych.
Hyrieus z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 92
- Odpowiedz
Komentarze (92)
najlepsze
https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/01.cir.94.9.2090
Poza tym co to dla chłopa poł kilo mięsa, przecież to raptem np dwie p----i z kurczaka "tak obrazowo",
Tak, jeżeli grupą kontrolną są weganie/wegetarianie, a grupą badaną spaślaki, to nic dziwnego, że takie wyniki wychodzą, jeżeli by badali osoby na keto lub carnivorze, które dbają o zdrowie, nie jedząc na umór i są aktywni fizycznie, to takie wyniki by nie wyszły. Nie ważne co się je, tylko ile :)
ja mam obszerną wiedzę na ten temat i powiem jedno, nie obawiajcie się ludzie, szkodliwość mięsa (czerwonego czy nie) to wierutne bzdury, mięso
Ja tam jem ponad 0.5kg mięsa dziennie. Coś wątpię aby to zwiększało szansę na nowotwory.
@m_77: No kuźwa! Słodycze też im przeszkadzają?
soja i chityna zrobią z ciebie skoorwysyna
ale chityna i soja zrobią z ciebie soyboya
więc lewaku młody jeśli mięśni się obawiasz
to nie robakiem soję a soją robaka doprawiasz
PS: Gdyby nieprzetworzone mięso powodowało raka to ludzkość dawno by wymarła.
Nawet w odniesieniu do tego co podnosisz, to jeśli oczywiście ktoś ma taką wolę, to z jednego badania epidemiologicznego wyciągnie ktoś, że jedzenie czerwonego mięsa "powoduje" raka czy cukrzycę a drugi, że to czerwone mięso to codzienny mc
A podobno chodzi tylko o kolor.... aby różowy. Bo wędliny brązowawej nikt by nie kupił z racji że jest mało atrakcyjna.