@fizzly: Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje. Dlatego mnie nie dziwi, że 3/4 z was, biedaki szkaluje HAWAJSKĄ.
Pizza z tego samego ciasta jest dobra, ale ranty już nie ¯_(ツ)_/¯
@ukruszony__kubek: ranty nie maja sosu, sera i czesto maja duzo wieksza grubosc niz reszta pizzy przez co brakuje wilgoci w ustach. Poza tym ranty to puste kcal, ja wole orypac 4 kawalki bez rantow niz 3 kawalki z rantami.
Jak pracowałem w Papa Johns to duża była robiona z tego samego ciasta co średnia tylko było bardziej rozciągnięte, jedynie troszkę więcej składników wrzucone , także tam akurat średnio opłacalne
Co to znaczy "opłacalność pizzy"? Jak zmierzyć apetyt, indywidualne preferencje smakowe, chwilową ochotę na coś nietypowego? Co to coś mierzy i w jaki sposób?
Brakuje prostokątnych i nie bierze pod uwagę szerokości brzegów co może być dla wielu osób istotne, niektórzy preferują jak najwięcej brzegów inni nie jedzą ich wcale
Problem z kalkatorem jest taki, że nie uwzględnia aktualnych promocji w różnych pizzeriach. Bo kto normalny płaciłby 50zł za pizze w dominium albo telepizzy?
Ja prowadzę swój ranking Pizz w Excelu, nie patrzę na średnicę tylko na wagę, różnica w wadze pomiędzy piccami o tej samej średnicy może wynosić nawet 25%. Wszystko zależy od grubości ciasta.
Komentarze (221)
najlepsze
@ukruszony__kubek: ranty nie maja sosu, sera i czesto maja duzo wieksza grubosc niz reszta pizzy przez co brakuje wilgoci w ustach. Poza tym ranty to puste kcal, ja wole orypac 4 kawalki bez rantow niz 3 kawalki z rantami.
@coo84: @ukruszony__kubek: @Kosiek30:
Kojarzę jeszcze Gruba Focca (ona akurat trochę w owal wpadała).
Komentarz usunięty przez moderatora