Aktywne Wpisy

raven4444 +51
Obserwowanie masowego „robienia laski” grze Expedition 33 to, muszę wyznać, zjawisko wręcz komiczne.
Gra „niezależna” stworzona za 10 milionów dolarów, z gwiazdorską obsadą głosową i wsparciem bogatych inwestorów, a przy tym korzystająca z gotowych zasobów Unreal Engine – a wszystko to podparte emocjonalnie manipulacyjną fabułą, którą każdy, kto przeczytał choćby jedną czy dwie książki wykraczające poza płyciznę współczesnej beletrystyki, uzna za banalną i ckliwą – zgarniająca każdą nagrodę w 2025 roku, to coś,
Gra „niezależna” stworzona za 10 milionów dolarów, z gwiazdorską obsadą głosową i wsparciem bogatych inwestorów, a przy tym korzystająca z gotowych zasobów Unreal Engine – a wszystko to podparte emocjonalnie manipulacyjną fabułą, którą każdy, kto przeczytał choćby jedną czy dwie książki wykraczające poza płyciznę współczesnej beletrystyki, uzna za banalną i ckliwą – zgarniająca każdą nagrodę w 2025 roku, to coś,

pyszniarz +179
Uwaga, spam alert! ʕ•ᴥ•ʔ
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które

a w IT i med nie da sie wiec pracownik zamiast srac po gaciach pracuje swoim krokiem
a janusz biznesu zly jak diabli
Opisz co umiesz i pokaż trochę co zrobiłeś. Pozdrawiam.
Dla Ciebie pewnie każdy właściciel biznesu to januszbiznesu. Wracaj do telecentrum, tam zrobisz karierę.
1. Spróbuj z technikami adżajlowymi jak jeszcze tego nie używacie.
2. To twoi programiści mają szacować czas, a nie ty im dawać czas.
3. Może spróbuj system motywacji - ekstra bonusy za zmieszczenie się w terminie.
@squeezed: No to może zrób 50% pensji zależnej od poprawnego szacowaniu czasu potrzebnego na projekt. Wtedy już nie będą na tyle bogaci, żeby nie zwracać uwagi na bonu i będą szacować czas z dużym zapasem, żeby się zawsze wyrobić.
Jednak patrząc po komentarzach, to coś chyba jest nie tak z tym zespołem ;)
Możesz się trochę zdziwić, ale czy próbowałeś robić niespodzianki? Jak z babami :-D. W czasie pracy, weź ich na gokarty. Tak żebyś zobaczył zdziwienie na ich
Uciekam na spotkanie, wieczorem odpiszę na wszystkie pytania. Dzięki raz jeszcze chłopaki. Kelner, duża hawajska dla każdego!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@squeezed: A może to nie Ty tylko programiści powinni ustalić ile czasu wydaje im się, że potrzebują na projekt +- drugie tyle czasu?
http://john.katsiotis.com/blog/hope-driven-development---are-you-doing-it
Każdego stać na srajfona z jednej pensji, a do tego nie będą musieli robić zakupów w biedronce z kalkulatorem do końca miesiąca.
Klimat u nas jest super, pełny luz na sprzęgle i nie zawalamy robót. Po prostu chłopaki się obijają, bo chyba jestem za miłym szefem. Nieskromnie mówiąc, każdemu z was takiego życzę. Sam pracowałem w masie firm i
- optymistyczny (O)
- realny