Wpis z mikrobloga

@squeezed: podejście do człowieka (z mojego wieloletniego doświadczenia) powinno być takie

najpierw dokręcasz śrubę a później luzujesz

odwrotne podejście typu miły kolega a później próbujesz wymagać w 99% się nie
  • Odpowiedz
@squeezed: 1. symfony, kompy mają ssd i ogólnie szybkie są ? 2. zablokuj wykop.pl na routerze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

niech zmienią ten bidny najwolniejszy framework na rynku choćby na tego laravela a najlepiej niech zostawią tego php'a w spokoju
  • Odpowiedz
@squeezed: Czytam ten wątek i mam wrażenie, że zatrudnienie PM-a nic Ci nie da. PM-owie nie są magicznym rozwiązaniem. Jeśli Twój zespół ma świadomość (potwierdzoną dotychczasową praktyką), że z Twojej strony istnieje ciche przyzwolenie na zawalanie terminów to żaden PM Ci nic nie pomoże. Ludzie go po prostu oleją bo wiedzą, że w przypadku konfrontacji i tak nie będziesz miał jaj (sorry za wydźwięk - zdaję sobie sprawę, że rzeczywistość
  • Odpowiedz
@squeezed: Moze jakis Scrum czy inny Agile?

Sam jestem PMem, co prawda nie w IT tylko w reklamie, ale mozemy sie spotkac pogadac. Lubie poznawac madrych ludzi, a moze uda mi sie znalezc rozwiazanie.
  • Odpowiedz
@Jurigag:

Symfony jest naszym wybranym frameworkiem. Nigdy nie powiem, że jest to najlepszy framework, bo byłoby to stwierdzenie faktu. Moje zdanie opieram na doświadczeniach. Moje informatyki (jeżdzą raz w roku na Symfonycon) uważają, że jest najlepsze, a projekty działają super. Pozwala mi to stwierdzić, że jest to framework, który nie ma problemów wieku dziecięcego i jest doskonale udokumentowany.

Dodam też, że Laravel korzysta z komponentów symfony (sprawdź z których to
  • Odpowiedz
@squeezed: kojarzę z których ale po prostu działa nieco szybciej oraz pisze się w nim nieco szybciej a jakoś bardzo w zastosowaniach nie odbiega od symfony, tj wszystko na symfony można napisać tak samo szybko a nawet szybciej na laravelu
  • Odpowiedz
@squeezed:

To zależy jak pracujecie, u mnie w robocie jest dość luźna atmosfera, ja pracuję zdalnie, część w biurze jednak system jest według mnie idealny. Mamy postawiony teamwork gdzie są rozdzielane taski z każdego projektu + używamy gita (bitbucket) gdzie widać jak na dłoni co kto robi. Jak projekt się posuwa to taski są zamykane i widać gdzie są problemy, które od razu można usuwać. Codziennie rano mamy też parominutowy
  • Odpowiedz
@anduk: My też korzystamy z Gita (gitlab) oraz do mniejszych zadań Trello. Z tym Hitlerem to trochę przyśmieszkowałem ale na pewno poszukam osoby starszej od ludzi w zespole, doświadczonej i wymagającej. Pozdr.
  • Odpowiedz
@MarcusPlinius: ok faktycznie.

porpostu u mnie zarządzanie zespołem jest całkowicie przerzucone na team lidera. Zespoły są stałe i zmieniają się tylko PMowie i projekty. Faktycznie jesli patrzeć na PMa przez pryzmat "opiekuna zespołu" to lepsze jest jak sam zarządza ludzmi, w przypadku mojej firmy chyba jest ok tak jak jest:)
  • Odpowiedz