Wpis z mikrobloga

Jeżeli jestem studentem i chciałbym domagać się o odszkodowanie za pobicie (nadłamanie), to gdzie to powinienem zgłosić? Kto, lub co mnie ubezpiecza?

#ubezpieczenia #pytanie wołam też #prawo bo się pewnie ktoś tam orientuje i też #studbaza
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eaxene: Jest opcja taka, że mnie mama ubezpiecza, ponieważ jest pracownikiem służby zdrowia. Dodatkowa chyba coś tam płaciłem rok temu na uczelni (to było rok temu, a pamięć ulotna...).
  • Odpowiedz
@Domas3: Jak masz ubezpieczenie z uczelni opłacone to jest jedna opcja, zależnie oczywiście od okoliczności etc. Druga opcja to możesz mieć ubezpieczenie od rodziców. Zapytaj ich co i jak, do 26 roku życia możesz być ubezpieczony poprzez nich.
  • Odpowiedz
@Domas3:

Ale gdzie cię matka ubezpiecza? We firmie ubezpieczeniowej? Czy chodzi ci w ogóle o zdrowotne? Jeżeli coś płaciłeś to musisz zobaczyć co i do kiedy.

Ponadto jak bardzo chcesz i masz za dużo czasu to zawsze można od sprawcy pobicia żądać odszkodowania.
  • Odpowiedz
@Cheater: Sprawa sądowa, sprawą sądową i tam już jest wszystko w porządku. Pytam tylko o dodatkowe ubezpieczenie, czy jakoś studentów ubezpieczają.
  • Odpowiedz