ej ile kosztuje taki Windows 8? i czy jest sposób miec go za darmo oczywiscie oryginała nie majac obecnie żadnego widowsa? ( ͡°͜ʖ͡°) #cebuladeals #windows #komputery
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: studiujesz? Jeżeli tak to powinieneś dostać z uczelni licencje. Kiedyś ten program nazywał się MSDNA albo jakoś tak ale chyba nazywa DreamSpark
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: Ja to jestem ciekaw jak dużo zwykłych userów kupiło w sklepie windowsa za taką kasę. Rozumiem mieć dołączony do kompa. Rozumiem firmy, które muszą. Rozumiem jak ktoś pożyczy z Zatoki. Ale czy ludzie idą do sklepu i dają 1k za system?
@gitasek: no własnie sam sie zastanawiam jaki to ma cel? kto to kupi zeby uzywac tylko na przykład do pracy w domu? nie wiem ile ten system kosztuje za granica ale chciałbym poznac typa ktory wstaje rano i mowi ok to idealny dzien zeby wydac 5 stów na windowsa... ;/ nie rozumiem tej polityki ... linux w obecnej formie jest w sumie systemem ktory sprawdzi sie w domu i ogarnie
@niematakiegobicia: zazwyczaj.. ale jest ostatnio sporo kompów bez systemu sprzedawanych z tego co zauwazyłem... chyba w eurortvagd tak robia czy innej sieci
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: Słaby sklep, ja tam kupowałem zwykłego po ~300zł, a pro ~450zł. Oryginalny windows z licencją umożliwiającą przenoszenie systemu na dowolny komputer? Śmiesznie tanio.
Komentarz usunięty przez moderatora
@tangerine_: nieprawda ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mozna tez aktywowac wersje 'volume licensing' przez jakis oryginalny serwer zarzadzania kluczykami...
Poniewaz moza o legalnych opcjach to tutaj kończe.
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: Słaby sklep, ja tam kupowałem zwykłego po ~300zł, a pro ~450zł. Oryginalny windows z licencją umożliwiającą przenoszenie systemu na dowolny komputer? Śmiesznie tanio.