Wpis z mikrobloga

wy z tym powinniście walczyć

@Hadzi: i tu leży problem, każdy może powiedzieć "nie masz pieniędzy? to zarób 1mln i będziesz bogaty.", "nie masz pracy? znajdź ją"

tylko widzisz to jest takie ogólne, generalne pieprzenie które nie niesie żadnej wartości. Co innego znaczy "znajdź prace" powiedziane kontraktorowi IT albo koardiochirurgowi którzy złapali lekkiego doła a co innego mówić "znajdz sobie robotę" osobie która ma 30 lat, nigdy nie pracowała i nie potrafi
  • Odpowiedz
@lerner: Co do zasady masz racje, albo inaczej, nie napisałeś żadnej nieprawdy :) Ale źle odebrałeś moje intencje. Ja nie do końca chciałem przekazać samo ogólnikowe "ogarnij się", co zauważyć śmieszność podejścia do sprawy. Jestem przeciwny przede wszystkim temu tonowi samozadowolenia i racjonalizacji na zasadzie "HIGH FIVE JA TEŻ WALE TAKIE SPENDY DLA MOTŁOCHU UAARHH". Na mirko łatwo takim ludziom się uzewnętrznić, bo jest się jako tako anonimowym, ale ten
  • Odpowiedz
@spatsi: też jestem jedynakiem, i zawsze miałem wkolo siebie bardzo dużo ludzi, w autokarze siedziałem "z tyłu" a na bal gimnazjalny i studniówkę przychodziłem ze swoimi dziewczynami ;P
  • Odpowiedz
samozadowolenia i racjonalizacji na zasadzie "HIGH FIVE JA TEŻ WALE TAKIE SPENDY DLA MOTŁOCHU UAARHH". Na mirko łatwo takim ludziom się uzewnętrznić, bo jest się jako tako anonimowym, ale ten brak chęci jakiejkolwiek do zmiany podejścia do innych ludzi jest w moim odczuciu negatywny

@Hadzi: oczywiście, zawsze mówię że twierdzić że nowe Mercedesy to kupa złomu może mówić człowiek który jeździ Jaguarem albo Rollsem a nie pajac w maluchu (
  • Odpowiedz