Wpis z mikrobloga

#android #programowanie #ios #windowsphone #gamedev #reklama

Mireczki, potrzebuję jakiegoś systemu reklamowego, który umożliwia coś podobnego jak jest w Hill Climb Racing - obejrzyj filmik, żeby dostać kasę w grze. Próbowałem Flurry, AdColony, Supersonic, Tapjoy... Robił ktoś coś takiego? Hill Climb korzysta z Applifier, a tam wyświetlanie reklam chyba tylko pod Unity jest dostępne. AdMob w ogóle takiego czegoś nie ma.
  • 7
No obsługę ma, ale nie ma jak sprawdzić czy ktoś faktycznie całą obejrzał czy w trakcie przerwał. Supersonic był najbliżej tego czego szukam - w konsoli ustawiam sobie parametry, a potem w aplikacji odpala się reklama, jak minie to dostaję powiadomienie, że można przyznać bonus. Niestety po przełączeniu z reklam testowych na prawdziwe, dostaję komunikat o braku reklam. Testowałem to na przykładowej aplikacji, którą się ściąga z ich SDK.
@Visher: Nie, to są po prostu reklamy pełnoekranowe. Mi chodzi raczej o platformę reklamową płacącą za oglądanie reklam video i umożliwiającą sprawdzenie tego czy ktoś rzeczywiście obejrzał. Rewarded Ads to się chyba nazywa.