Aktywne Wpisy

Waga początkowa: 0.84 g każdy makaronik. Z lewej waga ugotowanego wg zalecen producenta a z prawej al dente. Wołam @ElCidX bo to ona kazała mi takie rzeczy sprawdzać #niewiemjaktootagowac #gotujzwykopem
źródło: image
Pobierz
Lujdziarski +57
źródło: temp_file3650090268467676511
Pobierz

Dodatkowo mam pytanie odnośnie frameworka #coffescript do #javascript ? Używacie któregoś? Ciekawy jestem czy warto brnąć w naukę tych dwóch frameworków.
Albo idę w jakieś coolowe dynamiczne technologie, angulary, rube, pajtony, próbuje być modowy, rzucać hasełkami i się sprzedawać rozdmuchując w okół siebie mgłę nowoczesności mobilności itd.
Albo idę w koproracyjne/przemysłowe tworzenie konkretnego profesjonalnego, czasem trochę "ciężkiego" kodu - i idę w stronę
Ale tu poza podstawami JAVY nie ma nic o webówce, a w tą stronę chce się uczyć JAVY. Jakąś książkę polecisz?
Niezależnie w jaką stronę pójdziesz będziesz odczuwał ogromne braki w samej javie. Więc tak czy siak genericsy, wielowątkowość, kolekcje itd. do mocnego opanowania. Do tego wiadomo samo obiektowe projektowanie, wzorce itd.
Z tej samej serii (Core) do webówki jest też dwuczęściowa "Servlets & jsp", nawet spoko. a potem to już dokumentacja konkretnego frameworka. Ewentualnie też JSR prosto z Oracle czyli specyfikacje samych
CoffeeScript to nie jest framework tylko język, który kompiluje się do JavaScriptu. Używa się go świetnie i pozwala pisać dość zwięzły i ładnie wyglądający kod. Generalnie nauka CoffeeScriptu to kwestia przeczytania dokumentacji na ich